Как да предотвратим подуването на стомаха вечер?

Случва се доста често, за съжаление

Как да предотвратим подуването на стомаха вечер?

Повечето хора са изпитвали това ужасно чувство многократно. Ако ви е писнало да си лягате вечер, подути като балон, прочетете следващите съвети.

Променете вечерята

В повечето домове вечерята е спагети, пица, боб, ориз. Децата харесват тези храни и се приготвят сравнително бързо. Проблемът е, че това са бавно усвояващи се въглехидрати и причиняват подуване на стомаха. Нашият съвет е да замените тестената вечеря с голяма купа салата, супа, печени зеленчуци и т.н. Разбира се, не казваме да изключите въглехидратите от менюто си напълно, но ако преобладават зеленчуците във вечерята ви, ще забравите за подуването на корема.

Изключете десерта от вечерното меню

Хапването на нещо сладко е най-хубавата част от вечерята, но захарта затормозява стомаха. Заместете бисквитите, тортите и сладоледа с пресни плодове. По-тежките десерти, например шоколада, оставете за десерт след обяда. Тогава организмът ви има достатъчно време да го преработи.

Хапването извън основните хранения

Някои жени имат навика да изяждат храната, за която няма място в хладилника или парчето торта, което не се събира в кутията. Забравете за този навик. Това са излишни калории, които приемате, без дори да изпитвате глад. По-добре изхвърлете храната, която не се събира някъде, вместо да я ядете. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay