Как да предотвратите синините, кръвните съсиреци, анемията и разширените вени

Тези състояния са по-типични за жените

Как да предотвратите синините, кръвните съсиреци, анемията и разширените вени

Състоянията, свързани с кръвта са много по-често срещани при жените, отколкото при мъжете. Това е още един случай, в който животът не е справедлив, но е факт. Ето как да ги предотвратите и да се предпазите от тях:

Кръвни съсиреци

Бавният приток на кръв и високите нива на естроген може да доведе до сгъстяване на кръвта и образуване на подутини по ръцете и краката, които са болезнени. Обикновено не е опасно състояние, но е възможно да се откъсне, да попадне в белите дробове и да доведе до смърт.

Ако работите на бюро и седите по цял ден, правете кратки разходки. Противозачатъчните хапчета също може да доведат до подобно състояние, така че винаги се консултирайте с лекар. Също така има рискови фактори като тютюнопушене, фамилна обремененост и т.н.

Анемия

...или защо жените се чувстват като парцали по време на менструация. При загубата на богата на желязо кръв, тялото губи големи количества кислород, което води до световъртеж, умора и главоболие. Нелекуваната, дългосрочна анемия може да доведе до сърдечен удар.

Решението е да взимате 18 милиграма желязо всеки ден. Това е ориентировъчно количество. Има храни, които са богати на желязо и е добре да консумирате: спанак, леща, зърнени култури. Също така може да приемате хранителни добавки, но предписани от лекар.

Синини

Жените много по-лесно получават синини от мъжете, защото кожата им е по-тънка. При удар кръвта от кръвоносните съдове се разнася в околната тъкан и предзивиква появата на синини. Има различни мехлеми и мазила, които можете да използвате, но ако синината е по-голяма трябва да се консултирате с лекар, за да се предотврати появата на съсирек.

Разширени вени

При бременност, наднормено тегло или много продължителна неактивност кръвта се събира и се появяват лилави линии по краката, които мъчат над 55% от жените.

Спортуването е ключът към овладяване на разширените вени. Спортът подобрява кръвообръщението и укрепва вените. Може да се посъветвате с лекар за видоведете лечения на разширени вени.  

Станете част от Jenite.bg във Facebook!   

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay