Как да премахнете сенките под очите с натурални средства

Ето няколко идеи, които действат

Как да премахнете сенките под очите с натурални средства

Всички сме се сблъсквали поне веднъж с ужаса наречен подпухнали очи и тъмни кръгове под тях. Те могат да бъдат причинени от недоспиване, стрес или просто да бъдат наследствени. Каквато и да е причината, едно е ясно, ужасно неприятни са и не искаме да стоят на лицата ни!

Днес ще ви покажем няколко хитрини, които ще ви помогнат да се отървете набързо от уморените очи. Всички тези средства за изпитани, а повечето са реални бабини съвети, за които всички знаем много добре, че действат наистина.

Забравете за скъпите кремове и процедури, а се доверете на природата и нещата, които имат под ръка вкъщи!

Лимонов сок
Точно като картофите, и лимоните действат избелващо. В тях се съдържа и много витамин С, който нямалява възпаленията. Потопете памучен тампон в малко лимонов сок и го поставете на засегнатата област за 15 минути и след това изплакнете с вода.

Как да премахнете сенките под очите с натурални средства

Компреси със студени чаени торбички
Направете си ароматен чай, а торбичките използвайте като чудодейни компреси, които ще махнат тъмните кръгове под очите ви. Поставете две влажни чаени торбички във фризера за около три минути и след това ги поставете върху очите си за 10-15 минути. Изплакнете лицето си след това и сте готови!

Суров картоф
Картофите съдържат естествени изсветляващи вещества и те могат много успешно да направят тъмните кръгове по-малко видими. Настържете един или два картофа, за изцедите сока им. Потопете памучен тампон в него и го поставете върху очите си. Стойте така около 10 минути и изплакнете. Можете да повтаряте процедурата всеки ден в продължение на няколко седмици.

Как да премахнете сенките под очите с натурални средства

Студена лъжица
Сложете лъжица в хладилника или фризера за около 5 минути и след това внимателно разтъркайте кожата около очите си със задната и страна. Студеният материал ще намали подуването и ще помогне се премахването на тъмните кръгове.

Бадемово масло
Това масло ще хидратира нежната кожа около очите ви и ще се отърве от тъмните кръгове. Масажирайте малко от маслото около очите си преди лягане и го оставете да престои до сутринта. След като се събудите, можете да го изплакнете със студена вода.

Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

4 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay