Как да спим по-добре?

Как да направим сънят по-притегателен от забавленията?

Как да спим по-добре?

Добрата почивка през нощта е важна за жизнеността на организма през деня. Не подценявайте това! Ние ще Ви дадем няколко практични съвета как да направите така, че да чакате с нетърпение нощта да дойде, за да се шмугнете в леглото и да спите. 

1. Изборът на матрак е много важен!  - Наистина, не си взимайте някое евтино менте. Той трябва да подпомага естествените извивки на гръбнака Ви. Ако Ви е прекалено твърд, или чувствате дискомфорт, или болки в тялото по време на сън, то значи, че нещата с него няма да се получат. Съветваме Ви веднага да го смените. А за да не се стига дотам, то още в началото го изпробвайте в магазина. Легнете върху него, обръщайте се, търкаляйте се, каквото искате, но се уверете, че е удобен и не си хвърляте парите напразно!

2. Не забравяйте пространството! - Имаме нужда от свобода на движенията, дори и когато сме в състояние на покой. Затова си изберете достатъчно голямо легло, ообено, ако на него спите двама човека. Все пак нощем се въртим и трябва да имаме място, за да намерим най-добрата поза за нас, а не да сме залепени до партньора ни.

3. Изборът на възглавница не е за подценяване! - Тя е важна толкова, колкото и матрака. Ако е прекалено висока, или ниска, може да предизвика дискомфорт в областта на гърба и раменете. Също така, ако е необходимо, си сложете още една допълнителна възглавница, която да подпира тялото Ви. Не забравяйте, също така, да я сменяте всяка година!

4. Опитайте се частите на тялото Ви да са в еднаква позиция. - Тук на помощ идват тези допълнителни възглавници, за които споменахме. Ако спите по гръб, например, сложете я под задната част на коленете си. Това ще намали стреса в гръбнака. Ако спите по корем, поставете я под стомаха.

Желаем Ви приятен сън довечера!

Автор: Теодора Георгиева

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay