Как да стимулираме появата на повече кърма?

С няколко трика

Как да стимулираме появата на повече кърма?

Знаете, че доста жени се сблъскват с проблема да нямат достатъчно кърма и съответно са притеснени, че не могат да нахранят достатъчно тяхното бебоче. Какво да правим в такива случаи? Да минем на изкуствено мляко не е може би вариант, защото все пак имаме мляко. От друга страна пък то е малко? Имаме няколко трика за стимулиране на повече кърма. И, ако все пак те не помогнат, обърнете се към лекаря Ви.

Поставете главата на детето на гърдата Ви

Това е най-мощният стимулатор за поява на млякото.

С билкови чайове

Тези бабини трикове доказано работят. Условието е да пиете няколко чаши чай на ден. Можете да си намерите много добри в био магазините, но може да си направите и вкъщи от копър, ананас и кимион.

Специален режим на хранене

Някои храни действат много благоприятно на кърмата. Това са копър, фурми, бадеми, кашу. Затова ги консумирайте в по-големи количества.

Поглед към хомеопатията

Ако нищо друго не помага, може да се доверите на хомеопатията като се обърнете към хомеопат, който да Ви предпише какво и как да взимате. Това е добър вариант, защото няма нежелани последствия.

Масажът на гърдите също е добър вариант

Така хем гърдите ще си починат, хем ще се стимулира кърмата.


Отново подчертаваме, че, ако тези средства не помогнат, е препоръчително, дори задължително да се обърнете към вашия лекар!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay