Как празнуват „благата вест“ в Медицински комплекс „Д-р Щерев“

Тази година отбелязването на Благовещение ще бъде вълнуващо

Как празнуват „благата вест“ в Медицински комплекс „Д-р Щерев“

Благовещение (или Благовец) е християнски празник, когато се чества възвестяването от Архангел Гавриил на Дева Мария за това, че тя ще роди по плът очаквания Спасител на човечеството, сина Божий – Иисус Христос. Празнува се на 25 март. На този ден специалистите от Медицински комплекс "Д-р Щерев” празнуват заедно с двойките, на които са помогнали да заченат.

Вижте как…

Тази година отбелязването на Благовещение в Медицински комплекс "Д-р Щерев" ще започне от 11:00 часа на 25 март. Малчуганите ще могат да гледат забавна театрална постановка, ще има специални бебешки кътове за игра с аниматори. Децата ще могат да участват в обичаните от всички арт ателиета. Чрез рисуване на лица, фокуси, DJ парти и още много приятни изненади и забави ще бъде отпразнуван прекрасният празник. Той е проява на силната връзка и усещането за общност, създадено между лекарите и пациентите на Медицински комплекс "Д-р Щерев”.

Как празнуват „благата вест“ в Медицински комплекс „Д-р Щерев“

Как празнуват „благата вест“ в Медицински комплекс „Д-р Щерев“

През изминалите години специалистите от Комплекса са помогнали на над 5 хиляди семейства да чуят благата вест, че ще стават родители. С всяка изминала година Медицински комплекс "Д-р Щерев" се стреми тези прекрасни слова да се чуват все по-често и за повече двойки с репродуктивни проблеми. Този успех се дължи на много години упорита работа и усилия, насочени в усъвършенстване и квалификация и дълъг път на развитие на репродуктивната медицина в България.

През 1987 г. доц. Атанас Щерев и екипът му от специалисти осъществяват първите бременности след инвитро процедури. Въпреки това успешните случаи през първите години от приложението на технологията у нас са само 3–4 годишно, общо за цялата страна. Понастоящем всяка година се реализират няколко хиляди бременности, заченати чрез инсеминационна или инвитро процедура в клиниките по асистирана репродукция в България.

Понякога до чуването на благата вест се изисква извървяването на един по-дълъг път. Но този път накрая е приветстван от звънливия звук на детския смях.

*Информацията е предоставена от партньор на Jenite.bg

19 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay