Какви здравословни ползи носят краставиците на организма?

Богати са на много незаменими витамини и минерали

Какви здравословни ползи носят краставиците на организма?

Краставицата произхожда от Индия и е култивирана в Западна Азия още преди 2000 годинa пр.н.е. 90% от съдържанието на този зеленчук е водно, което го превръща в освежаващо средство, особено необходимо в горещите летни дни.

От дълго време насам краставицата се разглежда като здравословна храна, защото е с ниско съдържание на калории - на 100 грама от хранителния продукт се съдържат само 12 калории! В същото време е богата на много незаменими витамини и минерали, които веднага я превръщат в суперхрана.

Съдържанието на витамините A, B и C в краставицата помага за поддържането на здрава и нежна кожа. Силициевият двуокис благоприятства формирането на по-здрава съединителна тъкан на кожата на лицето.

Днес ще ви разкажем за 14-те незаменими здравословни ползи от редовната консумация на зеления зеленчук.

1. Поддържа хидратацията на организма
Както вече споменахме, краставицата има около 95% съдържание на вода, която е по-хранителна от обикновената. Именно водата в краставицата помага за поддържане на нормална хитратация на тялото и регулира телесната температура.

2. В помощ на кожата
Благодарение на високото съдържание на вода и наличието на витамини и минерали, краставиците са важна съставка за поддържане на младостта и свежестта на кожата. Например сокът от краставица спокойно може да бъде използван за стягане на кожата.

Научете всички 14 здравословни ползи от краставиците при колегите от fitwell.bg!

3 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay