Какво да избягваме на празен стомах

Вижте какво НЕ трябва да правите, преди да сте хапнали

Какво да избягваме на празен стомах

Заобиколени сме от множество магазини, ресторанти, фаст фууд, храната е на един клик разстояние през нашите телефони и лаптопи, но въпреки това ние често нямаме време да се храним. Чувството на глад и празен стомах е неприятно и понякога ни пречи на нормалното ежедневие и сън. За да се чувстваме добре, когато сме гладни има някои неща, които трябва да избягваме, съобщават от foodpanda.

Пиене на чай и кафе

Всеки втори приема сутрин на гладно тези напитки. Пиенето на кафе на гладно увеличава киселинността, което води до стомашно разстройство и дискомфорт през целия ден. Приемането на чай на гладно може да потисне секрецията на стомашен сок.

Приемане на хапчета

Въпреки че някои лекарства се пият на гладно, за повечето е противопоказно. Приемането на хапче на гладно може да доведе до гадене и язви.

Консумация на алкохол

Алкохолът се разпространява бързо в кръвта и причинява разширени кръвоносни съдове. Това води до намаляване на пулса и кръвното налягане.

Пътуване по вода

Пътуването на гладен стомах може да доведе до морска болест. Освен това по време на път трябва да избягвате газирани напитки, броколи, карфиол и брюкселско зеле.

Източник: БГНЕС

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay