Какво да направите, ако опитвате да забременеете, но още не сте заченали

Тези стъпки може да ускорят нещата

Какво да направите, ако опитвате да забременеете, но още не сте заченали

Ако искате да имате бебе, но вече опитвате от няколко месеца и не се получава, а още не сте готови да се обърнете към лекар, има няколко неща, които можете да направите, които ще ускорят нещата.

Може да изглежда повече от очевидно, но ако пушите, спрете! На пушачите им отнема около 2 пъти повече време, за да заченат. Ако сте прекалено слаби или пък сте с наднормено тегло, това също може да пречи на забременяването. Ако използвате лубрикант, прочетете етикета, защото има такива, които са благоприятни за зачеване, но има и такива, които спират сперматозоидите.

Другото важно нещо е проследяването на цикъла и овулацията съответно. Ако имате календар, на който отбелязвате менструацията си, ще ви бъде по-лесно да изчислите кои са благоприятните периоди. Също така в аптеките се продават тестове за овулация, които търсят хормон в урината. Те не са особено точни за жени с поликистозни яйчници.

Изключително важно е все пак да не отлагате консултацията с лекар. Ако сте на възраст под 35 години можете да изчакате 7-8 месеца, преди да отидете на лекар. Но ако сте над 35 или имате някакъв здравословен проблем, посетете лекар веднага.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay