Какво може да каже брадичката за здравето ви?

А вашата брадичка каква е?

Какво може да каже брадичката за здравето ви?

Брадичките ни могат да ни кажат нещо за детството ни. Така смятат учени, провели изследване сред около 6 600 тийнейджъри на възраст от 12 до 17 години и се оказват прави. Ето как детството ни влияе на формата на брадичката и челюстта.

Изпъкналата брадичка (прогнатизъм)

Какво може да каже брадичката за здравето ви?

Хората с изпъкнала долна челюст могат да се похвалят с добри мускули и силен скелет, но също така са склонни към затлъстяване. Ако челюстта е симетрична, тогава това е наследството на един от родителите или предците.

Наклонена надолу брадичка (ретрогнатизъм)

Какво може да каже брадичката за здравето ви?

Вдлъбнатата брадичка говори за слабо развита мускулатура, гъвкав скелет, липса на склонност към затлъстяване. Хората с такива брадички са предразположени към цветна слепота. Хората с такива брадички тежат по-малко при раждането. Този тип брадичка също е наследствена.

Асиметрична челюст

Какво може да каже брадичката за здравето ви?

Асиметрията на челюстта не е вродена, а придобита черта. Често се дължи на стреса на тялото в детството, например липсата на протеини, ранното отбиване, въздействието на тежките метали, затлъстяването и тютюнопушенето. Причината може да е голямо семейство или ниско ниво на доходи, което би могло да повлияе на храненето или качеството на медицинската помощ.

Както изпъкналите, така и наклонените брадички може да са асиметрични. Според изследването асиметрична брадички се наблюдава при всеки 4-ти човек. Слабата асиметрия не се вижда с невъоръжено око, ако не сте ортодонт. Все пак има начини да се проверите сами. Имате асиметрична структура на челюстта, ако:

Дъвчете повече с дясната или лявата си страна

Използвате зъбите си, за да смажете храната, а не да я смилате

Зъбната плака изглежда по-силна за някои зъби

Понякога вашите венци кървят

Симетрична плоска брадичка

Какво може да каже брадичката за здравето ви?

Според резултатите от изследването, симетричната плоска структура на челюстта е напълно наследена черта, която не е повлияна от външни фактори или от околната среда.


Станете част от Jenite.bg във Facebook!

2 2
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay