Какво представляват капсулите активен въглен и полезни ли са наистина?

Какво представляват капсулите активен въглен и полезни ли са наистина?

Активният въглен завладя света на красотата, като стана истински хит в маските за лице, пастите за зъби и другите видове грижа за красотата. Компаниите, произвеждащи продукти за красота, обявиха, че активният въглен почиства и освежава кожата. Активният въглен превзе и социалните мрежи. 

И така, всички знаем, че можем да използваме активен въглен, за да се отървем от мръсотиите външно. Но сега се появиха хапчета, капсули и прахчета, които могат да почистят вътрешностите ни.

Активният въглен може да се приема на капсули сутрин, подобно на витамините, както и могат да се добави, под формата на прах, в кафе, чай, пица, понички и други храни. Така че, ако храната ви е черна на цвят, не се учудвайте, активният въглен е виновен. 

И като имаме предвид активен въглен, не си представяйте въглените от печката или барбекюто. Активният въглен се преработва на много по-високи температури от обикновения въглен. 

Този процес дава на активния въглен пореста повърхност, която действа като магнит. Той привлича всичко, което види по пътя си. И тъй като не се абсорбира от организа, вие просто го изхвърляте, след като си е свършил работата. 

Храненето с активен въглен не е изобщо нов метод. Активният въглен се използва в спешните отделения, за лечение на някои орални натравяния, като поглъщане на развалена храна, поглъщане на опасни вещества и други. Активният въглен се използва с тази цел, поради факта, че абсорбира токсините и не се абсорбира от кръвта и стомашно-чревния тракт. 

И тъй като е доказано, че активният въглен може да абсорбира опасните и вредни вещества, медицинските специалисти смятат, че трябва да се приема редовно, като начин за прочистване на тялото. 

Хората твърдят, че активният въглен е много ефикасен и при махмурлук. 

Тъй активният въглен не се използва рутинно, няма реални научни доказателства за детоксикиращото му действие. Някои учени твърдят, че тялото ни има функцията да се детоксикира само. Нашите бъбреци и черен дроб са естествените филтри на тялото. 

Друга теория е, че активният въглен може да абсорбира както вредните вещества, така и полезните и да попречи на организма да абсорбира полезните хранителни вещества от храната. 

Ако приемете хапче активен въглен веднъж, два пъти или 10 пъти, това няма да бъде проблем. Но ако прекалявате и приемате активен въглен прекалено често, може да има и негативни последствия, като недостиг на витамини. 

 Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay