Колко време средно е необходимо, за да забременее една жена?

Да разберем

Колко време средно е необходимо, за да забременее една жена?

Вече усещате, че е време семейството ви да се разрасне и увеличи с още един член на фамилията, всъщност най-важният член. И започвате да правите опити, за да заченете. Вероятно много от вас си задават въпроса кога ли точно ще се случи чудото и ще изненадате любимия си с щастливата новина. Затова тази статия ще ви е любопитна и ще отговори на въпросите ви.

 

Колко средно ни трябва, за да забременеем?

Взимането на решението да имаме дете е много важно. След като сме започнали да правим опити, значи желаем час по-рано това да се случи. За нещастие тялото ви не винаги може да отогвори на желанията ви толкова бързо. Според анкета, публикувана на сайта Channel Mum, двойките правят около 6 месеца опити, преди жената да забременее. Това са около 78 сексуални акта.

 

Разбира се, има и изключения

6-те месеца не са някакво правило. Има жени, които забременяват от първия път и други, които не успяват и след шестия месец. Една на седем двойки разказва за проблеми с плодовитостта. Трябва да ви кажем и, че плодовитостта намалява с годините и след 30 е много по-трудно да се роди.

 

В кой момент от цикъла можем да забременеем?

От билогическа гледна точка жените имат възможност да забременят само няколко дни в месеца. Това са дните, които предхождат овулацията, което е около 2 седмици след края на цикъла.

Не трябва да забравяте и, че спермата може да живее до 7 дни в тялото на жената. Тоест, ако сте правили секс без предпазни средства преди овулацията, може да доведе до така желаната бременност.

 

Въоръжете се с търпение

Не бива да се стресирате или отчайвате, ако няколко месеца не успявате да забременеете. Причината, поради която повечето двойки не могат да забременеят с месеци е, че не правят достатъчно секс. Решението е да правите колкото се може повече секс, без да пресмятате овулацията или каквото и да е. Просто се наслаждавайте. а когато дойде моментът, детето ще се появи.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

13 3
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay