Липсата на витамин B12 води до опасни последици за здравето

Вижте какви са те!

Липсата на витамин B12 води до опасни последици за здравето

Витамин В12 (кобаламин) е най-комплексният и добре проучен през последните близо 60 години витамин. Като нетно количество, това е витаминът, от който организма ни се нуждае в най-малки количества, но дори и лекият му недостиг може да предизвика анемия, хронична умора и депресия, а дългосрочният дефицит може да бъде пагубен за здравето.

Този проблем се задълбочава осезателно между 40- и 59-годишна възраст, особено ако не са взети всички необходими мерки, за да бъде превъзмогнат неговия дефицит. Витамин В12 се съдържа в големи количества в рибните деликатеси и пуешки, гъши и патешки черен дроб. Едва 5 грама пуешки дроб например задоволяват нуждите на организма за целия ден.

Днес ще ви запознаем с девет сигнала, които ще ви подскажат, че не приемате достатъчно витамин В12. Именно те трябва задължително да ви дадат повод да направите кръвно изследване, с което да установите евентуалната му липса във вашия организъм.

1. Умора
Първият сигнал, че нещо нередно се случва в организма ви, е именно умората! Причината е, че тялото ви разчита на витамина, за да създаде червени кръвни телца, които реално пренасят кислорода до органите ви. Без достатъчно кислород в клетките ще се чувствате уморени, без значение колко часа на денонощие спите.

Всички 9 сигнала, че не приемате достатъчно витамин В12, ще разберете във fitwell.bg!

4 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 01.09.2016|17:52
Много добра статия, аз приемам витамина като хранителна добавка на марката Bulgaricus.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay