Няколко знака, че сте пристрастени към захарта

Които трябва да Ви стреснат

Няколко знака, че сте пристрастени към захарта

Твърдите, че хапването на сладко е нещо безобидно. Всички жени обичат сладко, но не всички ядем по няколко десерта всеки ден. Прекаляването със захар може да ни доведе редица проблеми със здравето. Ето признаците, че сте пристрастени, за да се спрете навреме и да вземете мерки.

Сладкото ви дава стимул за всичко

Преживели сте раздяла - шоколада, кутията бонбони и може би парче торта ще Ви утешат, съкратили са Ви от работа - сладкото ще ви помогне да превъзмогнете това.. И така за всеки хубав или лош повод, вашият най-добър приятел се оказват сладкишите. Това може да бъде много опасно, защото, освен че захарта Ви се покачва, това говори, че вие сте много слаби емоционално и така да се каже ядейки сладко, се стремите да изядете "емоциите си".

Имате постоянна нужда от сладко

Забележете нужда, не желание. В това да ви се прииска да си хапнете нещо сладичко, няма лошо, но да не можете да си представите днешния ден, без да хапнете сладко, вече е друго и е тревожно. Гладът за сладко ви кара нещо все да не ви достига. Уж сте се наяли, а нещо липсва.. да, липсва именно сладкото.

Ставате нервни, когато не ядете сладко

Сладкото е начинът, по който да успокоите нервите си, а когато него го няма вие ставате притеснени, нервни, неспокойни..

Лишавайки се от сладко, ви се иска да компенсирате с други храни

Ако сте усетили, че отношенията ви със сладкото не са наред и искате да го намалите, то се нахвърляте на всички други вредни храни, за да си вземете "своето".

Как да се справим с тази зависимост?

Първоначално можете да започнете с като заместите захарта с нишестени храни като хляб, зърнени култури, , леща, грах.

Наблегнете на плодовете. Там има естествени захари, които са позволени!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

2 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay