Полезно ли е да се храним с морски дарове?

Ако сте от хората, които обичат да си похапват миди, скариди, раци, различни видове риби и всякакъв вид морска храна, добре е да сте запознати с предимствата и ползите, които носи тя на организма. Освен, че е много вкусна, тази храна дава възможност да се потопите в по-екзотична и интересна кухня, тя е и полезна, като осигурява много необходими на организма вещества. Освен това, хората, които си похабват морски дарове, разбират удоволствието, което носят тези блюдата. Несъмнено когато говорим за морски дарове, винаги има две крайни мнения по въпроса, или ги обожавате или нищо не може да ви накара да ги опитате. Разкриваме ви защо си заслужава да им дадете шанс:

Полезни ли са мидите и какви хранителни вещества и ползи ни осигуряват те?

Има различни видове миди, за тях е най-важно да сте сигурни в произхода им и да се уверите, че са пресни и са отгледани в чиста вода. Можете да включите мидите в здравословна диета без притеснение. Те са ниско калорични, имат ниско съдържание на мазнини и са богати на полезните Омега-3 киселини, които влияят добре на метаболизма. Те са добър източник на протеини, осигуряват голямо количество желязо, цинк, магнезий и витамин В-12. 

В тази група спадат раците и скаридите, които споделят същите предимства, които ни осигуряват мидите. Те са много добър източник на протеини, което ги прави страхотни за хранителния ви режим, а най-хубавото е, че са ниско калорични и помагат за регулирането на холестерол в кръвта. Предотвратяват риска от сърдечни болести, богати са на витамин А, съдържат още калций, йод, фосфор и магнезий.

Колко често е добре да се храним с морска храна?

Разбира се и тази, както всяка друга храна трябва да се консумира в умерени количества. Не прекалявайте с морските дарове и рибата, защото те са тежки като храна и бързо ще ви заситят. Най-важното е да сте сигурни, че са пресни и да не ги консумирате, ако не сте сигурни в доброто им състояние и приготвяне. Възползвайте се от вкуса на тази храна и избягвайте пърженето й. Можете да ги сварите и печете, което ще ви осигури повече полезни свойства и ще си спестите нездравословното пържене. 

2 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay