Сокът от ананас е много по-ефективен от сиропа за кашлица

Вижте ползите от него и рецептата

Сокът от ананас е много по-ефективен от сиропа за кашлица

В сезона на гриповете и настинките искаме да Ви предложим алтернатива на сиропа за кашлица, предлаган в аптеките. Според нас е по-добре да се доверим на природните лекове. Един от тях е сокът от ананас.

Ананасът е богат на витамин C и на бромелаин - ензим с противовъзпалителни свойства. Тази комбинация помага на организма ни да се пребори с болестта и микробите да бъдат убити. 

Сокът от ананас може да Ви помогне както при леко дразнене на гърлото и съвсем лека кашлица, така и при доста по-тежки случаи като бронхит и пневмония. 

Пиенето на сок от ананас спомага и за облекчаване на болките в гърлото.

Сиропите за кашлица не са препоръчителни, защото са пълни с много захар и фруктозен царевичен сироп. Много по-добре е да се доверите на народната медицина!

Ние ще Ви дадем и примерна рецепта за сок от ананас. Нужни са Ви: 1 чаша пресен сок от ананас, 1/4 чаша пресен лимонов сок, джинджифил, 1 супена лъжица мед и 1/2 чаена лъжичка лют червен пипер. Смесете всички съставки и разбъркайте добре. Пийте от тази чудодейна напитка по 1/4 чаша два или три пъти на ден. 

Пожелаваме Ви да не се разболявате изобщо тази зима, но, все пак, ако това се случи, вече знаете как да се справите с кашлицата!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay