Страхотни тренировки на открито, които са ефективни и безплатни

Страхотни тренировки на открито, които са ефективни и безплатни

Много хора плащат високи такси във фитнес залата. Плащаме за групови тренировки, личен треньор и т.н. Всичко това е страхотно, но през лятото е абсолютно излишно. Разходите са много, така че ако можете да спестите малко пари, защо да не го направите?! През летния сезон имаме възможността да тренираме навън и да се радваме на чистия въздух и слънцето. Ще ви предложим няколко тренировки на открито, които са много ефективни и безплатни:

1. Туризъм

В зависимост от това къде живеете, може да не сте заобиколени от увлекателни еко пътеки. Но пък във всеки град има поне един парк. Дългата разходка се счита за кардио тренировка, което е страхотно. Освен това, ще бъдете заобиколени от зеленина, което ще ви зареди с енергия. 

2. Високоинтензивната интервална тренировка HIIT

Ако не искате да прекарате твърде дълго време на слънце, HIIT тренировката може да бъде точно това, от което се нуждаете. Не е нужно да разполагате с оборудване, защото има хиляди упражнения, които са само с телесно тегло. Нужни сте само вие, мотивираща музика и равно пространство.

3. Интервално бягане

За много хора, тичането на пътеката е много по-лесно от това навън. Но можете да постигнете същите резултати, ако бягате навън.

4. Плуване

Плуването в различни водни басейни е най-приятният начин за спортуване през лятото. Едновременно ще се радвате на слънцето, ще се разхлаждате и ще стягате тялото си. Всички знаем колко е полезно плуването и че тонизира абсолютно цялото тяло, така че не се колебайте, а грабвайте банския. 

5. Стълби

Изкачването на стълби или тичането по тях е една много интензивна и много ефикасна тренировка. Вероятно сте забелязали, че хората във фитнеса използват само стълбите, въпреки че има асансьор или ескалатор. Стълби можете да намерите навсякъде, така че можете лесно да тренирате по този начин.

6. Йога

Ако не ви се посещават групови тренировки, вземете постелката си за йога, излезте в градината, пуснете си успокояваща музика и се наслаждавайте.

7. Тичане по плажа

Плажовете не са само за слънчеви бани, те също така са страхотни терени за тичане. Можете да правите спринтове, да се разхождате или да правите джогинг. Енергията на морето е уникална. 

8. Каране на колело

Карането на колело е още едно нещо, което можете да правите във фитнеса, но е по-хубаво, когато е навън. Направете плейлист с любимите си песни и се насладете на природата.

9. Скачане на въже

Скачането на въже не само ни напомня за детството и ни топли, но и е невероятна кардио тренировка, която не ви струва нищо. Просто вземете едно въже и излезте навън.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay