Татуировките са полезни за здравето!

Ще се пристрастите още повече

Татуировките са полезни за здравето!

Повечето хора, които имат татуировки казват, че една просто не е достатъчна. След първата татуировка повечето хора се прострастяват и искат още. Всеки път, когато посетите студиото, знаете, че това не е последното ви посещение. Може би имате големи, цветни ръкави или цялото ви тяло е покрито с малки татуировки. Независимо от това как е украсена кожата ви, едно е сигурно- това не се отразява добре на портмонето ви, но се оказва, че е полезно за здравето ви.

Последните изследвания показват, че татуировките стимулират имунната система. В изследването участват 29 души, от които е взета проба чрез слюнка преди и след получаване на татуировка. Изследователите са изследвали нивото на имуноглобулин А

Нивото на имуноглобулин А при хората, които са получили първата си татуировка спада много повече, отколкото при другите, които вече имат татуировки. Това означава, че имунната система на хората с татуировки реагира по-бързо в стресови ситуации.

Един от изследователи обяснява, че реакцията на организма е същата, ако например някой, който е извън форма започне да тренира активно. Отначало боли много, но с времето се свиква. 

Не използвайте това като аргумент да направите първата си татуировка. Всъщност при първата татуировка тялото е много по-податливо на болести, защото това е огромен стрес за организма. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

3 2
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay