Трябва ли да се храним преди сутрешната тренировка?

Ако се борим с излишните килограми

Трябва ли да се храним преди сутрешната тренировка?

Експертите винаги казват, че храненето сутрин е изключително важно, защото то забързва метаболизма. Но какво се случва ако имате безумно ранна тренировка, например в 5:45 или излизате да тичате в 6:00 часа? Толкова рано едва ли можете да си обуете правилно маратонките, какво остава да имате време да закусвате. Може би някои от вас се притесняват, че по този начин ще разстроят стомаха си или ще огладнеят пак по средата на тренировката. Освен това, ако спортувате, за да отслабвате, не трябва ли да ядете възможно най-малко?

Тази тема вълнува много хора, затова ще ви споделим какво казват специалистите по този въпрос. Преди сутрешната тренировка трябва да хапнете нещо съвсем малко- един банан, половин мюсли бар, една шепа ядки или малка препечена филийка. Ако имате прекалено много храна в стомаха, докато тренирате, вероятността да се почувствате зле е огромна. Може да хапнете и малко мед, защото той дава енергия и в същото време не създава чувство за тежест.

Закуската преди тренировка е много важна, защото храната ви дава енергия. По този начин можете да тренирате по-интензивно и да изразходите повече калории, отколкото ще изгорите, ако не сте хапнали преди това. Освен това, ако тренирате на празен стомах, след като приключите тренировката ще бъдете много гладни и ще приемете повече калории, отколкото сте изгорили.

Разбира се, това е общоприетото мнение по въпроса. Всеки човек е различен, всеки организъм е различен и затова всеки има различни нужди и нещата му се отразяват по различен начин. Вашето тяло най-добре знае от какво се нуждае. Вслушвайте се в това, което иска то.  

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay