Трябва ли да си лягате гладни, ако искате да отслабнете?

Ето как да постъпите, когато коремът и съвестта ви са на различно мнение

Трябва ли да си лягате гладни, ако искате да отслабнете?

Приключили сте с вечеряте преди два часа и е време за сън, но коремът ви не е на същото мнение. Трябва да си легнете гладни или е по-добре да имате нещо малко в корема си?

Няма конкретен отговор на този въпрос, защото това зависи от личните ви навици и нужди на организма. Има един мит, който ще разбием. Не, няма да качите килограми, ако ядете преди да заспите. Освен ако не сте прекалили с калориите през деня, няма да се отчете на кантара.

Разбира се, това не трябва да ви мотивира да изяждате по една кутия бисквити преди лягане. Храненето преди сън причинява дискомфорт, лошо храносмилане, болка, непълноценен сън. Освен всичко това късното ядете разваля пълноценната закуска на следващия ден, което пък забавя метаболизма. Но ако сте много гладни, хапнете нещо малко и леко, защото е възможно да не успеете да заспите от глад.

Най-важното е да намерите златната среда. Ако всяка вечер огладнявате един или два часа след вечеря, може би решението е да хапвате по-обилно количество храна на самата вечеря. Също така трябва да се стараете храната ви да бъде балансирана и да съдържа белтъчини, въглехидрати, фибри, здравословни мазнини и да се състои от голямо количество зеленчуци, тъй като тази храна ще ви държи сити по-дълго време.

Въпреки всичко не е чак толкова лош навик да хапвате нещо малко преди сън. Просто се убедете, че не сте приели твърде много калории през деня и че хапвате нещо здравословно. Един плод няма да ви навреди. Важно е да слушате тялото си, то най-добре знае от какво и кога има нужда.  

Станете част от Jenite.bg във Facebook!   

2 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay