Храните, които ние смятаме за здравословни, но един диетолог не би ял никога

Нека спрем да се заблуждававаме

Храните, които ние смятаме за здравословни, но един диетолог не би ял никога

На някои храни им е лепнат незнайно как етикет "здравословни" и всички се убиваме да ги ядем. Дори не се замисляме с какво толкова са здравословни и какви са ползотворните влияния върху организма ни (и дали изобщо има такива). Всъщност, тези "здравословни" храни се оказва, че не са чак толкова полезни и един диетолог никога не би ги сложил на своята трапеза. Ние се чувстваме длъжни да Ви информираме кои са те, за да не бъдете в заблуда оттук нататък. 

Напоследък всички са луднали по мюслито. Но диетолозите не ни го препоръчват. Говорим за това, което се продава в големите вериги супермаркети. То е бъкано с много захар. Вместо него можете да го замените с домашно мюсли. Можете да използвате елда , просо, бадеми, сушени плодове или био овесени ядки и ще получите наистина качествено мюсли.

По същия начин стои въпросът и с нашумелите смутита. Тези, които Ви се предлагат в магазините и заведенията, не са за препоръчване. Те не само са страшно сладки, но и пастьоризирани. Ние Ви препоръчваме да си правите смутита вкъщи. Има най-разнообразни рецепти. Ако можете и да си осигурите истински плодове от градината, още по-добре.

Със сушените плодове също трябва да се внимава - Замислете се, ако Ви предложат 10 пресни кайсии, едва ли ще можете да ги изядете наведнъж. Но, ако са сушени, доста по-лесно бихте ги хапнали. А това изобщо не е здравословно. 

Не яжте само жълтъка, а цялото яйце. 

Соевите продукти изобщо не са толкова здравословни. Те се смятат за заместител на месото, но често соята е генетично модифицирана и вредна за организма. Ако не ядете месо, можете да се доверите на растителния протеин, който се съдържа в боба, лещата и киноата. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay