Чудодейни домашни рецепти за справяне с досадното акне

Натуралните съставки ще помогнат на кожата ви

Чудодейни домашни рецепти за справяне с досадното акне

Акнето е много неприятен проблем, който може да остави белези не само по лицето ви, но и върху вашето самочувствие. А когато не сте уверени в себе си е много трудно да се чувствате добре. Много хора се питат постоянно как да се отърват от досадните пъпки или да намалят белезите, които оставят.

Днес ще ви предложим няколко натурални решения, които можете да си направите у дома. Те със сигурност ще подобрят състояние на кожата ви. Не е необходимо да използвате само и единствено скъпа козметика, за да изчистите кожата си. Можете да опитате и домашните методи, които със сигурност няма да навредят, а могат само да помогнат. Ето кои са те!

Мед и канела
Тази смес е благоприятна за няколко неща. Тя прочиства акнето, но ако се смеси с вода или чай и се пие, е страхотен начина да укрепите имунитета си. В този случай медът действа като средство, което убива бактериите, а канелата действа като противовъзпалително средство като нямалява зачервяването и подуването.

Комбинирайте двете съставки, за да получите страхотна маска за лице. Смесете 2 с.л. мед и една ч.л. канела. Нанесете върху лицето, изчакайте да подейства за около 15 минути и изплакнете.

Чудодейни домашни рецепти за справяне с досадното акне

Лимонов сок или оцет
Едното мирише по-приятно от другото, но и двете действат по един и същи начин - регулират pH баланса на кожата, изсушават пъпката и  убиват бактериите. Нанесете от тях върху пъпката с малък памучен тампон.

Можете да използвате оцета и като тоник за цялото лице, но трябва го смесите с вода. Съотношението трябва да бъде една част оцет към три части вода. Ако кожата ви се изсушава прекалено много от този тоник, то може да използвате по-богат хидратант след това.

Чудодейни домашни рецепти за справяне с досадното акне

Белтъци
Белтъците заличават белезите и спомагат за образуването на нови кожни клетки. Също така те намаляват и отделянето на мастна секреция от кожата. Всичко, което трябва да направите е да разбиете два белтъка докато станат на паня и да ги оставите да престоят така за 2-3 минути. След това се направете маска за лице от тях, изчакайте около 20 минути и изплакнете.

Чудодейни домашни рецепти за справяне с досадното акне

Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

9 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay