Зелен чай- защо да?

Зелен чай- защо да?

Зеленият чай се превърна в една от най-популярните, често търсени и лесно намирани във всяко заведение и магазин топли напитки. Освен актуалността му, полезните свойства, които притежава не са за подценяване.
Пиенето на чай се превръща в традиция и любимо хоби за хора от всички възрасти. Можете да се радвате на напитката вкъщи или в специализирани чаени магазини, които стават все повече.

Благоприятните ефекти върху тялото ви в резултат на консумирането на зелен чай няма да закъснеят. Той подобрява метаболизма и пиенето на една чаша сутрин ще ви осигури свеж старт на деня.
Зеленият чай е един от най-полезните, когато говорим за  детокс. Родината му е Китай, но в продължение на годините производството и отглеждането му се разпространява из цяла Азия.

Зелен чай- защо да?

Този вид чай преминава през различен процес на обработка и изсъхване, от този на черния и други типове чай. Съществуват различни сортове, в зависимост от климатичните особености, начина на отглеждане, времето на бране и производствения процес.
Съставките на зеления чай съдържат антиоксиданти, анти-канцерогени и противовъзплатиелни вещества. Това го прави изключително подходящ за ежедневна консумация, както и добра добавка във всякакви хранителни режими и диети. Съществуват данни, че консумацията на зелен чай намалява рисковете от сърдечно-съдови заболявания.

Зелен чай- защо да?

Ниското съдържанието на кофеин в зеления чай го прави подходящ, ако искате да намалите консумацията на кафе, а след време ще можете напълно да изключите нуждата от него. Съдържанието на количеството кофеин в зеления чай е значително по-ниско от това на кафето, а ефектът му е по-дълготраен и здравословен. Сред неговите полезни свойства е и благоприятно влияние при висок холестерол.
Можете да разнообразите обикновения зелен чай с парченце лимон или като го прибавите към плодови смутита. Съчетайте с ментов чай или джинджифил. Експериментирайте в различни комбинации и тази полезна напитка ще се превърне в любима част от менюто ви.

2 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay