Имам най-скучната връзка на света и съм благодарна за нея

И винаги бих предпочела скучната връзка пред драматична

Имам най-скучната връзка на света и съм благодарна за нея

Той ми прави кафе. Аз му правя обяд. Той ходи на работа. Аз оставам вкъщи и пиша. Вечер ходим на фитнес. След това гледаме телевизия. Понякога се караме, но за кратко. 

Дните от връзката ми са скучни. И всеки следващ е същия като предишния. Но след 13 години брак и 16 години връзка, аз съм благодарна. И за скуката и за еднообразието. Благодарна съм за добротата и разбирането на моя съпруг. 

Връзката ми е стабилна. Тя е моето безопасно място. Тя е дом. 

Целта на връзките не е забавление. 

Бракът умира. Повечето хора се отказват от него като виждат колко процента от браковете завършват с развод. На днешно време, хората просто са заедно, без да са подписали този лист хартия. 

Хората казват, че бракът е скучен, за да се отърват от "завинаги". Те приравняват скучно с лошо. Хората не обичат да са отегчени. Те искат живота им да е динамичен. Искат времето им да е запълнено с нещо, дори с безсмислени клипчета в интернет. Нужна им е драма и емоция. 

С тази нужда от забавления, идва разбирането, че връзката трябва да е забавна, свежа и вълнуваща. И до някаква степен партньорът е длъжен да забавлява половинката си. 

И когато периода на бурната любов и трепетите от влюбването отминат, партньорът ви спира да е забавен и е време да намерите друг, който ще е по-забавен. 

Все едно да смените Айфон 5 с Айфон 6. Дори и новия да има някои бъгове, вие го предпочитате, защото има нови забавни приложения. И това е кръговрат.

И точно заради това съм благодарна за връзката си. Много отдавна осъзнах, че мъжът ми не е тук, за да ме забавлява. Той не е източник на забавления и вълнения. 

Не казвам, че той не ме забавлява. Прави го. Когато си говорим, докато пием кафето си или когато си правим дълги разходки с кучето и правим големи планове за бъдещето. 

Има разлика между това да гледате на партньора си като на забавление и да гледате на него като на част от живота ви. 

В края на деня, животът е труден. Подлага ви на изпитания и ви предлага възможности, които никога не сте очаквали. В животът има добри и лоши моменти. И има много драма. Сменяте градове, сменяте жилища, работа, щастливи сте, в депресия сте. Животът не е никак скучен. 

Разбрах, че ми е нужен мъж, който е стъпил здраво на краката си, има цели, има мечти, дава ми сигурност и разбиране. Не ми е нужен такъв, който да ми осигурява пеперуди в корема. 

Животът е изпълнен с драма. Така че аз съм благодарна за скучната си връзка и еднаквите дни. Защото именно любовта на мъжа ми ми дава сила да се справям с всички трудности. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

28 3
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay