Ерол от "Уикеда":Рокът трябва да се слуша внимателно

Вижте интервюто на музиканта

Ерол от "Уикеда":Рокът трябва да се слуша внимателно

Всяко нещо, което се прави от сърце дразни средния слушател, който иска да слуша в колата, в задръстването, радио и музиката да не му пречи, а рок музиката трябва да се слуша внимателно и "да се водят бележки”.

Това каза пред БГНЕС фронтменът на група "Уикеда” Ерол Ибрахимов. Напоследък "Уикеда" експериментираме с по-електронен звук, като се надявам в скоро време да запишем нов материал, защото отдавна не сме правили нови неща и естествено концерти на живо. Обикновено свирим по клубовете и по фестивали през лятото, сподели музикантът. Според него напоследък родната сцена е малко странна. Рок музиката не само в България, но и по света е някак на по-заден план. Както винаги повечето хора слушат поп музика и ходят на такива концерти, но Ерол се надява това да е просто някаква цикличност.

"Засега положението в България е такова. Не казвам, че е добро или лошо, просто рок и пънк музиката е пак в ъндърграунда и по-малко се върти по медиите и радиостанциите, но съществува, защото винаги има едни хора, които си дрънчат с китари по мазетата и е въпрос на време скоро да изскочи нещо интересно”, смята музикантът. Според него една от причините за тази цикличност може и да е фактът, че той самият не е чувал нещо интересно в рок музиката, в поп-а пък има повече продукция – не казвам, че е добра, но е с добро качество, добави той. Самата същност на рок музиката е такава, че едни хора се събират и изразяват себе си, те не се интересуват толкова от печалбата, макар че има и групи, които се интересуват повече от пазарния успех.

Но като цяло става дума за музика, чрез която едни хора могат да изразят себе си и не се интересуват повече от продукта, който създават и имат неголяма, но вярна и стабилна фенска подкрепа, заяви музикантът. Докато при поп музиката всичко е създаване на продукт - опаковане, добра реклама с много пари и за страничния наблюдател изглежда, че рок музиката е някъде в мазетата и ъндърграунда, по сенките, което може и да е така, но не е лошо. Ако всички започнат да харесват рок музиката, значи има някакъв проблем с рок музиката, допълни филисофски Ерол.

Източник: БГНЕС

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay