Сехер Небиева - изгряващата звезда на българското кино

Запознайте се с главната героиня в новия български филм "С лице надолу"

Сехер Небиева - изгряващата звезда на българското кино

Днес ще ви срещнем с актрисата, която играе главната роля в новия филм на режисьора Камен Калев "С лице надолу”. Премиерата на лентата ще се състои на 13 октомври, а от 16 октомври филмът тръгва по кината в цялата страна.

Лентата е драматичен разказ за българската действителност, за трафика на хора, за социалните и морални порядки. Зрителят ще съпреживее историята на едно момиче, което е продадено от собствената си майка, и започва да проституира.

С отговорната задача да пресъздаде този толкова емоционално наситен образ се нагърбва едно момиче, което е непознато на българската публика. Непознато, но само засега.

Сехер е идеалният пример за това какво се случва, когато талантът и случайността се срещнат. Всичко започва в една обикновена вечер преди две години. Тогава Сехер е на 16 години и е излязла навън с приятели. Тя разказва с голяма радост за началото на своето приключение.

Нека да започнем историята от самото начало. Как разбра за кастинга и как се реши да се включиш?
Всичко стана съвсем случайно, бях на кафе с приятели и се оказа, че кастинг директорката също е била там и ме е наблюдавала. Тогава бях на 16 и имах вечерен час, стана късно и баща ми дойде да ме вземе. Аз се притесних доста, а тя през цялото време е наблюдавала реакциите ми - как се променям коренно заради присъствието на баща ми. Излязох навън и тогава тя ме повика и ми каза, че иска да ме види на кастинг за роля във филм на Камен Калев.

Родителите ти как реагираха на тази интересна случка?
Майка ми не ми повярва, когато ѝ обясних защо съм закъсняла. Каза ми "Ти само това ли успя да измислиш, за да си оправдаеш закъснението?”. Но след като наистина се свързаха с мен и ме поканиха да се явя на кастинг, тя разбра, че става въпрос за нещо истинско и сериозно.

Сехер Небиева - изгряващата звезда на българското кино

А как протече самият кастинг? Труден ли беше процесът?
Основното, което правихме, беше да играем игри - всичко минаваше под формата на игра. Трябваше да влизам в различни роли, да показвам различни емоции. Първият път трябваше да убеждавам човека срещу себе си, че не съм откраднала едни определени пари. В началото бях смутена, след това имаше викове, крясъци, а накрая се почувствах толкова безсилна, че ми потекоха сълзи от яд и се оказа, че те са чакали именно това.

Във филма си партнираш с френския актьор Мелвил Пупо. Как се сработихте с него? Имаше ли трудности и успяхте ли да го понаучите на български?
С Мелвил се запознах месец след като се бях явила на кастинга. Казаха ми, че и той трябва да ме одобри, за да ме изберат за ролята. Не знаех френски, а той не говореше български и в началото си комунирахме с помощта на преводач. До един момент, в който ми казаха, че съм избрана и започнахме да си учим репликите. Аз учех френските, той българските и така започнахме да работим без преводач.Често се разбирахме и само с поглед, толкова добре се сработихме. Той ми помагаше през цялото време и ми вдъхваше кураж.

Имаше ли трудности по време на снимките? Как се справи с тази нова и непозната задача?
Имах тежки и трудни моменти и понякога си казвах, че няма да се справя, но всички от екипа ме окуражаваха и не ми позволяваха да казвам, че не мога. Много се радвам, че успях да играя редом до такъв страхотен човек като Мелвил и че се запознах с всички прекрасни хора от екипа. Камен ми помогна изключително много и ми даваше насоки, станахме страхотни приятели. Всички бяхме като едно голямо семейство, което се бори заедно с трудностите, и винаги се подкрепяхме.

Сехер Небиева - изгряващата звезда на българското кино

Как успя да влезеш в тази тежка и емоционална роля? С какви трикове си помагаше?
Когато имах реплика, не се стараех просто да я изрека само защото е реплика и трябва да я изрецитирам. Исках да почувствам емоциите, да вникна в образа, защото когато един човек чувства нещо, то се получава по различен начин, става по-истинско. Заставах пред огледалото и си представях, че това не е главната героиня, а съм точно аз. Представях си, че това се случва на мен и си казвах "Сехерче, какво правиш тук?”. Това ми помагаше да вляза в образ и да почувствам емоциите.

Филмът е по действителен случай и разказва една наистина тежка история. Ти, като млад човек, какви поуки си взе от тази действителност, какво научи?
За мен това е една история за доверието, за неговата липса, за нуждата от него. История за това колко е важно в живота си да имаш хора, на които можеш да разчиташ, колко важно е да има хора, които искат да се грижат за теб. Това е история, която ни показва колко пагубни могат да бъдат някои липси.

Сехер Небиева - изгряващата звезда на българското кино

Ти всъщност мечтала ли си да станеш актриса? Беше ли това твое желание още от малка?
Гледала съм много филми и актьорската професия ми допадаше, но никога не съм предполагала, че нещата ще се развият по този начин. Дори не съм си мечтала, че точно на мен ще се случи нещо от този сорт.

В момента си 12-ти клас и ти предстои да завършиш. Вълнуваш ли се и какво смяташ да правиш след това?
За момента мисля само за премиерата, а след нея започвам да мисля за бала и за матурите. Гледам нещата да вървят едно след друго и да не се претоварвам прекалено много. Но тази среда определено ми харесва, харесва ми да се занимавам с този вид изкуство и със сигурност бих искала да се снимам в още филми.

Вижте трейлъра на новия български филм "С лице надолу":

Ако искате да продължаваме да ви срещаме с талантливите дами на България, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay