8-те най-големи грешки, свързани с декора

Декорирането е процес, който често води до грешки

8-те най-големи грешки, свързани с декора

Когато започнете да декорирате дома си, несъмнено ще допускате грешки и ще имате пропуски, но не е нужно да научавате нещата по трудния начин. Спестете си главоболията и парите, като избягвате тези бедствия в декора.

  1. Боядисване без проба

    Виждате цвят, който ви харесва, купувате боята и започвате да я нанасяте върху стените. Грешка! Цветовете изглеждат съвсем различно на мострите, в кофичката и на стените. Трябва първо да боядисате съвсем малки участъци, за да се уверите, че цветът изглежда точно така, както искате. Така ще си спестите много нерви.

  2. Купуването на шаги килим

    Шаги килимите са много пухкави и с дълги косми. Те създават уют и изглеждат добре, но не са най-практичната покупка. Ако имате такъв килим, домът ви ще изглежда сякаш имате куче- ще има косми навсякъде. Тези килими са красиви, но създават много работа, ще трябва да чистите постоянно.

  3. Поставянето на мраморни плотове

    Мраморните плотове са много красиви, затова хората се изкушават да ги поставят в дома си. Подобно на други красиви предмети, мраморните плотове се оказват не много подходящи. Когато се появи първата драскотина, ще го осъзнаете.

  4. Агресивно цветен диван

    Винаги можете да акцентирате върху дивана, поставяйте цветни възглавнички или одеяла, но ако си купите диван в агресивен цвят, загубени сте. Може в момента да ви изглежда красиво и привлекателно, но вероятно след 1-2 години ще ви омръзне и ще мечтаете за неутрален диван.

  5. Прибързано декориране

    Опитвайки се да декорирате всички наведнъж, допускате огромна грешка. Разбира се, трябва да купите основните мебели наведнъж, но оставете детайлите за по-късно. Например пердетата, възглавничките, щорите и т.н. изберете постепенно, без да бързате.

  6. Да ремонтирате след като сте се нанесли в жилището

    По-добре изчакайте още няколко месеца, вместо да ремонтирате след като сте се нанесли. Ремонтът, докато обитавате жилището, не е особено добър избор. Така взимате прибързани решения и не можете да направите всичко точно така, както ви харесва.

  7. Купуването на евтини мебели, които се нуждаят от претапициране

    Това може да се окаже много неразумна постъпка. Вероятно ще го направите, за да спестите пари, но може да се окаже, че трябва да вложите много повече за претапицирането, отколкото за нови мебели.

  8. Слагането на бели килими

    Белите килими са много красиви и стилни, но е много трудно да останат чисти. Ако нямате деца и домашни любимци, чистите всеки ден по два пъти, е възможно да не се зацапат много. В противен случай, това е загубена кауза.   

    Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay