Независимо в каква сфера работи, всеки човек мечтае за комфортен, уютен и атрактивен офис, в който да не се чувства като на работа.
Колкото и странно да ви се струва, последното всъщност е тясно свързано с повишената работоспособност. Доказано е, че свободата на мисълта е тясно свързана с простора и дизайна на помещението, в което се намираме.
Във всеки модерен офис кухнята, кафенето и кътчетата за отдих заемат все по-важни позиции. А гиганти като Google и Facebook сякаш се надпреварват във високоскоростна интериорна битка.
Всички служители на Google в дъблинския офис на компанията със сигурност се чувстват благословени всяка сутрин, когато прекрачват входната врата. И как иначе! Новият им офис се характеризира с изключително разнообразие в подбора на обзавеждането, както и с високо ниво на креативност в употребата на всяко пространство.
За чувството на неприкосновеност и уют със сигурност помага факта, че офисът е разположен в най-високата търговска сграда на Дъблин. Автори на дизайна са специалистите от Camenzind Evolution.
Наскоро ви показахме офисите на Google и Twitter, които предразполагат към реализиране на словосъчетанието, което на пръв поглед е оксиморон: "приятна работа". Като напълно пристрастни, колегите ни от Kulinar.bg пък се спряха основно на кътчетата за обяд и отдих.
Както виждате, преобладаващ цвят навсякъде е слънчевото жълто, което със сигурност много контрастира на типичното дъблинско време. Благодарение на този избор, служителите вероятно се чувстват по-добре в офиса, отколкото извън него!
Кухненският бокс е снабден с разноцветни големи чинии, а вазите със свежи цветя превръщат всеки един ден в пролетен. Наличието на плодове за фрешове допълва усещането за хубаво време и добро настроение.
След като са си приготвили своята любима закуска, служителите могат да се насочат към някоя от многобройните кафетерии и масички за хранене, където да поседнат на някоя удобна пейка. Но, разбира се, едва ли имат цялото време на света. Все пак яденето трябва да се редува с работене, поне от време на време.
Ето и още някои любопитни статии в Kulinar.bg:
2 | 0 |