Интериорен дизайн- 10 трика, с които ще преобразите дома си

Съвети от професионалисти

Интериорен дизайн- 10 трика, с които ще преобразите дома си

Професионалните дизайнери имат няколко прости съвета за това как да превърнете дома си в произведение на изкуството евтино и безпроблемно.

Ще ви споделим няколко дизайнерски трикове, така че и вие да направите красив интериор и да го персонализирате според вашия стил.

1. Акцентна стена

За да направите стаята си колоритна и вълнуваща, не е необходимо да рисувате всяка стена. Просто боядисвайте една стена или я декорирайте с дървени панели, тухлички, фото тапет или каквото друго пожелаете. Важно е акцентът да е върху нея.

2. Прозрачни мебели

Този трик е особено подходящ за по-малки жилища, защото прозрачните мебели създават илюзията за допълнително пространство, добавяйки леко и проветриво усещане към вашия интериорен дизайн.

3. Превърнете обикновените мебели в дизайнерски

С една кофа боя и няколко дървени летви можете да превърнете най-обикновената мебел в дизайнерска. По този начин тя ще бъде единствена и уникална.

4. Огледало в рамка, като прозорец

Огледало, което прилича на прозорец, не само помага да се създаде визуално повече пространство, но също така прави стаята по-лека, особено ако е поставено срещу истински прозорец.

5. Растения

Растенията внасят живот и в най-скучния дизайн, същевременно подобряват микроклимата в стаята. Може да ги поставите в различни ъгли на стаята.

6. Книги като част от интериора

Не е нужно да криете книгите в шкафовете. Техните различни цветове, красиви корици и надписи служат като прекрасна декорация. Могат да бъдат изложени на необичайни повърхности, дори в стар радиатор.

7. Различни столове

Еднаквите столове около кухненската маса са старомоден и скучен вариант. Дизайнерите предлагат да се сложат различни столове. Единственото условие е тези различни столове да си подхождат. Например, те могат да бъдат един цвят или да имат подобен дизайн.

8. Необичайно осветление

Осветителните тела могат да се превърнат в много повече от източник на светлина. Те могат да се превърнат в част от интериорния дизайн и да внесат много красота в обстановката.

9. Разделители на помещенията

Разделителят на стаи е чудесен начин да отделите пространството си в няколко уютни зони. Освен това, делителят не трябва да се изгражда от нулата: можете да използвате шкаф за съхранение с отворени рафтове. Не е нужно да строите стена.

10. Уютна седалка за прозорец

Пространството пред прозореца е идеално място за отдих. Може да бъде шкаф с поставени въглавници върху него или цял диван, където да четете книга или да си почивате следобяд.

Бонус

Освен това, ако наистина обичате природата, можете да я включите във вашия дизайн. Например, използвайте дървени елементи в мебелите си, сложете фото тапет със снимка на природа или изградете висящо легло.



Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay