Инфлуенсър на месеца: @dessytalks

Инфлуенсър на месеца: @dessytalks

Как станахте инфлуенсър? Това случайност ли беше, или постигната цел?


Искам да имам свой канал в Youtube още от времето, когато думата "инфлуенсър" изобщо не съществуваше. Никога не съм си поставяла за цел конкретни цифри последователи, показвания и пр., важни за мен са хората, с които споделяме общи интереси и се обогатяваме. Развивам профилите си в Instagram и Facebook най-вече, защото там комуникацията с общността е далеч по-лесна, бърза и непосредствена. Така че мога да отговоря на въпроса така - случайно в никакъв случай не е, но никога не ми е било самоцел.

Превръщането в инфлуенсър промени ли начина ви на живот? Как?


Единственото, което е различно, е по-ограниченото свободното време, с което разполагам. Но това е най-добре прекараното време - с любимо занимание, хоби, което ми позволява да се откъсна от битовизмите.

Колко често правите снимки за своя профил? 


О, това е много относително - има периоди, в които мога да отделя два-три часа и дори повече на седмица, и такива, в които това е немислимо. Основното, което при мен затруднява процеса, са двете малки деца, с които сме непрекъснато заедно - едното от тях щъка наоколо и иска да пипне и опита всичко, а другото - то е бебче, знаете как е.

Кои са любимите ви места за снимки?


Когато снимам продукти, обикновено го правя вкъщи - най-лесно и бързо е, а и условията са сравнително постоянни и мога да разчитам на добър финален резултат. Касае ли се за снимки на мен самата, това обикновено се случва, когато съм навън със семейството ми, не е предварително организиран и планиран процес.

Какво ви вдъхновява?


Красотата, най-общо казано. Обичам нещата да са естетически издържани, според моите лични усещания, разбира се. Вдъхновяват ме артисти и други инфлуенсъри, които имат талант в една или друга посока.

Как решихте да споделяте толкова голяма част от живота си с толкова много непознати хора?


Като цяло не се притеснявам от публични изяви, опитвам се да правя нещата умно, така че да не се поставям в неприятна или рискова ситуация. И все пак - минуси има, трябва да си готов да понесеш мнението и коментарите на останалите, защото невинаги всички ще са позитивни и умерени в изказванията си.

Къде е границата на споделянето?


Границата е индивидуална и стига до там, докъдето човек се чувства комфортно и сигурно. Старая се да не споделям прекалено много. Опитвам се да бъда едновременно открита с хората, които следват канала и социалните ми акаунти, но и да запазвам личното си пространство, колкото ми е необходимо.

Инфлуенсър на месеца: @dessytalks

"Инстаграм, инстаграм - първо снимам, после ям.” - вярно ли е това? Всяко ястие/напитка ли се снима?


Ха-ха-ха факт! Разбира се, не се снима всяко, но тези, които са красиви или изглеждат особено апетитно, със сигурност преминават малка фотосесия преди да ги нападна :)

Бихте ли променили нещо в стратегията си за изграждане на блог, ако сега можехте да започнете наново? 


Хммм... всъщност не. Доволна съм от това, което имам към момента и най-вече съм особено щастлива за аудиторията, която имам - хора, с които имаме какво да си кажем и сме близки като разбирания, интереси и ценности.

Как приемате критика?


И трудно, и лесно - много зависи от кого и как е поднесена. Много се говори за хейта и конструктивната критика напоследък и е важно хората да правят разлика между двете. При мен най-вече зависи от това аз как чувствам конкретното нещо, към което е отправена критиката. Ако е видео, снимка или друго, което аз безусловно харесвам, то тогава много трудно може да ме разстрои даден коментар.

Как протича типичен ден за един инфлуенсър?


На този върпос може би трябва да отговори някой, който е професионален инфлуенсър. За мен Dessytalks е хоби и нещо, което вмествам измежду грижите за домакинството и децата ми, общуването с близките и приятелите ми и другите странични занимания, които имам.

Споделете ни някоя смешна/странна случка от опита ви като инфлуенсър. 


Случвало ми се е да си пиша с дами, които буквално след минути влизат да раждат секцио и имат въпроси или страхове, както и да ми пишат веднага след това, дори преди да са се чули с близките си. Много е затрогващо!

Съвместима ли е работата на инфлуенсъра с "нормална” работа? 


Съвместимо е с всякаква работа и дейности, стига човек да си поставя реалистични цели. Няма как вие, работейки на пълен работен ден или бидейки в майчинство, да имате времето за снимки, видеа и цялостна онлайн активност, което имат други, за които инфлуенсърството е основно занимание.

Автор: Лора Добрева

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

3 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay