"Ако не правиш секс с него всеки път, когато поиска, ще те напусне"

"Ако не правиш секс с него всеки път, когато поиска, ще те напусне"

Преди няколко години съпругът ми и аз бяхме много ангажирани с местната религиозна еврейска общност. Бях (поне мислех така) много близка със съпругата на равина и често ходех при нея за съдействие и съвет. Имахме момчета на една и съща възраст, които си играеха заедно. 

Един ден говорехме за някои проблеми, които имах в брака си и как често не бях в настроението за секс. Тя ми каза - и ми се иска да си спомня точно думите й, но аз ще перафразирам - важно е да правя секс с него, защото ако не го получи от мен, той ще отиде някъде другаде, за да го получи. С други думи, ако не правя секс със съпруга си, когато той иска, той ще ми изневери.

Това, за съжаление, е много общо мнение, а не само сред религиозните. Колко често жените разтварят краката си, само за да задоволят нуждата на партньора си от секс, да му помогнат да се отърси от напрежението, или за да ги остави на мира за известно време? Колко често жените казват, че мъжът се нуждае от секс и ако не го получи, ще я напусне? Колко често жените потискат собствените си потребности - сексуални и други - за да правят съпрузите си щастливи?

Ще ви кажа нещо: Най-щастливите бракове, които съм виждала, са тези, при които се задоволяват нуждите и на двамата партньори. Когато двамата членове на една двойка се чувстват сигурни и подкрепени, интимността става по-малко заплашителна и когато се споделят умствените и физическите натоварвания на всекидневния живот, има повече емоционално и физическо пространство за тази интимност.
Сексът ще бъде по-добър и за двамата, ако нито единия от тях не очаква това от другия. И все пак жените симулират оргазми, само за да карат партньорите си да се чувстват добре; жените неохотно се съгласяват на секс, дори когато не са в настроение; жените толерират неприятния или болезнен секс, защото се чувстват задължени да дадат на своите партньори удоволствие, дори когато не изпитват същото удоволствие. Всичко това се основава на фалшивата предпоставка, че жените съществуват, за да правят мъжете щастливи. Това предположение подчинява жените, прави техните потребности автоматично по-малко важни, тяхното благосъстояние е по-малко ценно и емоциите им по-малко важни.
Винаги трябва винаги да се чувствате комфортно и безопасно, да казвате "не", ако не искате да правите секс. Няма значение защо не искате. Няма значение от колко време не сте правили секс. Няма значение колко често правите секс. Всеки път е различен и можете да кажете "да" или "не" всеки път. 
Колко повече бихте желали секс, ако знаехте, че ще се забавлявате? Колко по-добре щеше да е вашият сексуален живот, ако знаехте, че можете свободно да кажете: "Не се чувствам добре", или "Не ми харесва, когато правиш това".
Съпругът ми съвсем ясно ми заяви, че не иска никога да се съгласявам да правим секс, ако не го искам наистина, само за да не го разочаровам. Обясни ми, че би се чувствал много по-зле, ако правим секс, когато аз всъщност не искам, отколкото ако изобщо не правим секс. 
И това, че съм в безопасност с него, е толкова привлекателно. Тъй като правя секс,  само когато искам, искам да го правя много по-често.
И ако партньорът ви ви изневери, защото не правите секс "достатъчно често" за него, това е провал на комуникацията и партньорството, а не това, че не правите секс, когато поиска.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

3 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay