Как да свалите мъж от Враца?

Как да свалите мъж от Враца?

Трябва да призная, че съм леко озадачена от избора ви да кликнете върху тази статия. Не, не ви съдя, все пак всеки си има вкус, но пък мъж от Враца... 

По същество! Няма да ви разубеждавам, нито ще ви казвам защо това намерение е крайно погрешно, дори напротив -  ще ви разкрия тайните към сърцето на един врачанин!

1. На първо място няма да е зле да започнете с лека тема за града!

Хубаво е да споменете, че сте били във Враца и сте останали истински ПОЛОЖИТЕЛНО впечатлени. Но моля ви спестете разговора за "Враца, където гарга не каца", защото надали ще намерите човек от града, на който не му е писнало до болка от него. Не навлизайте дълбоко в темата, защото рискувате да разберете какво е било по Тодор Живково време, колко предприятия са работили през 90-те, за разграбването на Химко и т.н. Ако имате излишни нерви - давайте, на ваша отговорност. 

2. Страшна бангия...

Абе, като цяло няма да сгрешите ако вземете кошницата с комплиментите, защото врачанина уважава хорското мнение или по-скоро положителното такова. Отрицателното ще го прати по много цветущ и звучен начин при майка му или леля му, но това ще разберете само след кратко пребиваване в града или среща с тамошния красавец.

Та, да се върнем на бангията... Не я наричайте така, независимо дали колата му изглежда като извадена от автоморга, предадена за вторични суровини. Намерете нещо положително в нея - цвят, година на производство (може да е същата като рождената дата на майка ви - не го споделяйте), наличие на шибедах, каквото решите. Ако нищо не ви харесва - излъжете!

За врачанина возилото е от основно значение и приема доста навътре ако нещо не ви допада. Иначе казано ако не харесвате бангията - не харесвате и него!

3. Бъдете търпеливи!

За да започнете да излизате с мъж от Враца, трябва да се заредите с огромно търпение, но и това ще разберете на по-късен етап, не се тревожете!

Бъдете търпеливи и към историите от града. Левентът, който сте избрали, ще иска да се похвали с всички чувани и нечувани истории от града. Ще разберете за сватби, на които тичат прасета, както вече споменах - колко предприятия са работили в града (не, няма да избегнете този разговор), как след толкова години грабене, има още какво да се открадне от химкомбината, истории от летни фиести и още много дълъг списък, на който аз лично нямам нерви и желание да отделям време.

4. Врачански диалект

Слава тебе, врачански диалект! Също както града, врачанинО уважава и своя диалект! Отделете време, внимание и поне няколко хвалби на това колко звучно и красиво звучи!

5. Уважавайте мама!

Не вашата, а неговата, разбира се! Мъжът от Враца държи много на мнението на майка си, така че ако искате да спечелите неговото сърце, трябва първо да плените нейното! Съвети за това очаквайте скоро, но нека продължим.

6. Любовта минава през стомаха!

Пържоли на фурна, кюфтета на скара, боб с наденица - говори му за любов! Най-добре му демонстрирай!

7. Не, ти не си веган или вегетарианец!

Ако искате само с едно изречение да го изгубите окончателно и безвъзвратно, то кажете му, че не ядете месо. Това с вегана няма и да го разбере... Или както каза участничка в Мастършеф, когато я попитаха яде ли мъжа и гурме: "Той е от Враца. Колиме и ядеме!".

8. Не говорете с него за политика

Мисля, че от първите точки трябва да сте разбрали, че има теми, на които няма да излезете на глава. Пропуснете темата с политиката или се заредете с поне два аналгина, защото главоболието ще ви връхлети ако не веднага, то след няколкото часа обяснения.

9. Не се опитвайте да го надпиете!

Ако имате руски корени и сте пили от малка водка на шотове за закуска или пък сте люта сръбкиня, закърмена с ракия, то тогава се пробвайте - може и да стане. В останалите ситуации спестете това начинание на всички. 

10. Покажи му, че имаш характер!

Той е от Враца, ще се справи! Има защо да казват, че когато жената е от Враца, зодията не е важна. Мъжът е свикнал на нейния нрав и ще се чувства странно в компанията на жена, която е твърде разбрана и сговорчива.

Успех!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay