Историята на една жена, отказала завинаги захарта

Сами преценете дали мярката е крайна, или уместна

Историята на една жена, отказала завинаги захарта

Теориите за това дали и колко всъщност е вредна захарта за човешкия организъм са толкова много, колкото и кристалчета има в един пакет от сладкото изкушение. Според някои тя всъщност не е враг на тялото, а според други захарта е по-пристрастяваща от тютюна, по-опасна от алкохола и е пагубна за всяка стройна фигура.

Днес обаче няма да ви убеждаваме нито в едното, нито в другото твърдение. Вместо това просто ще ви разкажем историята на една жена, променила коренно начина си на живот, за да се откаже от зависимостта си. В случая обаче не става въпрос нито за "закачане” към наркотични вещества или алкохол, нито дори за такова към цигари. Запознайте се с Никол - жената, победила пристрастяването си към захарта.

Допреди две години аз бях от онези момичета, в чийто хладилник може да намерите 6 бутилки шампанско, 10 кенчета бира и 20 шишенца скъпи лакове за нокти. И в общи линии нищо друго. Поддържах чудесен социален живот, имах стресираща, но хубава работа и най-често се хранех навън. Бях в началото на 30-те си години и се забавлявах като за последно. Имаше обаче нещо, което не беше съвсем наред. Нощем не можех да спя, а през деня бях ужасно уморена.

Така започва своя разказ Никол, която като за начало решава, че проблемът ѝ е породен от липса на витамини и елементи. След като обаче изкупува и изпива стриктно всичко, което рафтовете на дрогериите и аптеките предлагат, осъзнава, че явно "ключът” се крие някъде другаде. Междувременно симптомите ѝ се увеличават и вече включват акне, внезапна поява на фини линии по лицето, както и нередовен и болезнен менструален цикъл и спонтанна, но коренна промяна на настроенията.

Никол споделя пред Daily Mail, че е имало няколко килограма, които е усещала в повече в областта на корема и дупето. По тази причина като цяло се е стараела да се храни уж здравословно, наблягайки на суши, салати мюсли, плодове и нискомаслени и нискокалорични десертчета. Въпреки това обаче промяна в теглото ѝ така и не настъпвала.

В един момент обаче тя разбира, че уж невинното суши никак не е лишено от скрити калории. Защото, оказва се, оризът най-често бива маринован именно със захар, за да стане по-лепкав и вкусен.

Никол решава да задълбае още по-навътре в материята, за да открие, че в почти всичко, което консумира ежедневно, всъщност се съдържа рафинирана захар.

Така тя стартира своя нов режим, чието единствено условие е да научи пълния списък на храните, съдържащи захар, и да ги изгони от менюто си. Звучи лесно, нали? Оказва се обаче, че задачата е много по-сложна, отколкото Никол смята. Защото в този списък попадат всичките ѝ любими неща: плодови сокчета в кутийки, сосчета, кетчуп, мюсли и корнфлейкс, шоколад, бисквитки, сладолед, вино…

В началото е толкова "абстинентна”, че навсякъде ѝ се привиждат сладкиши, а нощем сънува любимите си храни. За щастие обаче самата Никол споделя, че този период е бил сравнително кратък и след "изчистването” на организма, гладът за захар изведнъж е изчезнал.

В крайна сметка в ежедневието си тя започва да набляга на "незахарни” продукти като ядки, семена, канела, кисело мляко, оризово мляко, билкови чайове, кафяв ориз, елда, яйца, тахан, нахут, пушена сьомга, авокадо, бадемово и кокосово масло, зехтин, сладки картофи и всякакви зеленчуци.

Така днес, две години по-късно Никол споделя, че се чувства по-щастлива и бодра от всякога, а в допълнение е успяла неусетно да свали "онези 5 килограма”, които преди са били трън в очите ѝ.

Историята на една жена, отказала завинаги захартаТака изглежда Никол днес
Ако тази статия ви е харесала, харесайте и страницата на Jenite във Facebook!

13 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



13
Не е посочен 18.06.2014|17:26
Браво на жената !
12
Не е посочен 18.06.2014|13:23
И аз искам да го направя .
11
Не е посочен 18.06.2014|10:34
По важно е да не прекаляваме със сладкото.
10
Не е посочен 17.06.2014|19:16
Голямо постижение, поздравления!
9
Не е посочен 17.06.2014|15:59
е да е изненадващо,че във виното, шоколада, десертите, има захар трябва да си изключително прост,точно по американски,да
8
Не е посочен 17.06.2014|15:51
Браво на нея :)
7
Не е посочен 17.06.2014|14:57
Трябва да последваме нейният пример .
6
Не е посочен 17.06.2014|11:08
Интересна история .
5
Не е посочен 17.06.2014|02:33
Попринцип в Азия ориза, който използват за за суши и въобще ориза, който използват е различен сорт и си е лепкав. Не знаех че не го използват и в това което правят някъде другаде. Иначе на мен диетолози са ми казвали че е полезно да се яде поне един ред шоколад на ден.
4
Не е посочен 16.06.2014|21:22
Браво на нея!
3
Не е посочен 16.06.2014|19:46
Щом така е преценила, добре..
2
Не е посочен 16.06.2014|18:05
Хубаво е направила !
1
Не е посочен 16.06.2014|16:37
МНого променена и много по-щастлива,браво!
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay