Как да декорирате коледните сладки с Роял Айсинг

Или захарна глазура

Как да декорирате коледните сладки с Роял Айсинг

Преди да започнете с приготвянето на коледни сладки тази година, ще бъде добре да се запознаете как се работи с Роял Айсинг (захарна глазура). Така сладките стават по-цветни и по-празнични. Ще ви покажем стъпка по стъпка как да декорирате сладките с Роял Айсинг.

Захарната глазура създава гладка повърхност върху декорираните сладки. Захарната глазура се прави с белтъци, захар и вода. Също така се добавя оцветител, по избор.

Ето как се прави Роял Айсинг:

Съставки:

1 пакет пудра захар

3 супени лъжици белтък на прах

5-6 супени лъжици топла вода

1 чаена лъжица царевичен сироп

Оцветител

Смесете пудрата захар, белтъците, водата и царевичния сироп в една купа.

Разбийте с миксера, на средна скорост, около 6-7 минути.

Разделете сместа в няколко купички, за да я оцветите с различни цветове, ако желаете.

Разбърквайте сместа често, защото Роял Айсингът бързо изсъхва.

А ето и как да декорирате сладките:

Ръбовете

Как да декорирате коледните сладки с Роял Айсинг

Използвайте шприц, за да декорирате ръбовете на сладките. Направете външните линии и изчакайте около 20 минути, за да изсъхне добре, преди да продължите.

Попълване

Как да декорирате коледните сладки с Роял Айсинг

Нанесете глазурата върху повърхността на бисквитите. Не е нужно да запълвате абсолютно всяко празно място. Можете да сложите глазура в единия край на бисквитата и да я наклоните, за да се разтече.

Украса

Как да декорирате коледните сладки с Роял Айсинг

Можете да поръсите сладките със захар или някакви шоколадови пръчки, преди глазурата да е засъхнала. След това изчакайте да се стегнат напълно.

Цвят

Как да декорирате коледните сладки с Роял Айсинг

Оставете първия цвят да изсъхне, преди да нанесете втория. Трябва да имате предвид, че цветът потъмнява, така че е по-добре да го оставите малко по-светло от желаното.

Разреждане

Как да декорирате коледните сладки с Роял Айсинг

След като сте запълнили ръбовете на сладките, можете да добавите няколко капки вода, за да глазурата стане по-течна. Ако пък прекалите с водата, добавете още малко захар.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

2 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay