Как да заобичате себе си в 5 лесни стъпки

Как да заобичате себе си в 5 лесни стъпки

Първата стъпка в научаването да обичате себе си е разбирането на тази любов. Помислете за това в контекста на любовта, която изпитвате към вашия партньор или близък приятел. Вие сте наясно с техните недостатъци, но оценявате как тези несъвършенства определят човека, който ви интересува, на когото се доверявате. Сега обърнете към себе си цялото това внимание, състрадание, прошка и разбиране. 

Самолюбието означава да приемате силните си страни, слабостите си и всичко между тях. Освен това липсата на самолюбие може да повлияе негативно на вашето благополучие. Ниското самочувствие е свързано с депресия и по-лошо психическо и физическо здраве. Дори да не изпитвате депресивни симптоми, любовта към себе си ще ви направи по-издръжливи към негативните събития в живота ви.

Ето пет лесни начина да засилите чувството на любов към себе си.

Обърнете внимание на стойката си. Важно е да настроите езика на тялото и позата му. Има двупосочна връзка между ума и тялото ви.

Правете неща, които обичате, такива, които ви карат да се чувствате добре в кожата си, независимо дали това е печене на сладкиши, участие в йога класове или посещение на терапевт.

Научете се да казвате "не". Също толкова важни са и нещата, които не правите, както и да имате силата да отказвате. Човек, който практикува любов към себе си, ще може да си постави граници, да каже не, когато иска да каже не, дори когато е неудобно.

Поговорете с терапевт. Понякога липсата на самолюбие е причинена от токсична връзка, нерешени проблеми от детството или други предизвикателства, които е най-добре да бъдат обсъдени със специалист. Ако негативните мисли сериозно се отразяват на способността ви да продължите с живота си, не получавате удоволствие от ежедневието си, непрекъснато бивате застигнати от негативни мисли за себе си, изолирате се или имате сериозна травма, струва си да споделите терзанията си с професионалист.

Не очаквайте съвършенство. Да обичаш себе си не означава, че никога няма да си помислиш нищо лошо за теб. Много е трудно човек да постигне съвършенството, когато ще приеме себе си с всички свои несъвършенства.

След като сте свършили упоритата работа да се научите да обичате себе си, ще е изправите пред всякакви предизвикателства. Приемете моментите, в които чувствате срам, съмнение, страх и самоомраза. Но се опитайте да разберете от какво са провокирани те и как бихте се предпазили от изпитването на подобни чувства отново.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay