Как да лекувате гъбична инфекция по време на менструация

Ето как да се справите в този деликатен момент

Как да лекувате гъбична инфекция по време на менструация

Малко неща са по-неприятни от това да имате гъбична инфекция по време на менструация. Непрестанният отвратителен сърбеж и наличието на много кръв и спазми не е най-добрата комбинация. Освен това употребата на тампони, превръзки и менструални чашки може допълнително да влоши гъбичната инфекция. И така, какво тряба да правим, когато неприятната гъбична инфекция съвпадне с менструацията ни? 

Има много методи за лечение на гъбична инфекция, независимо в коя част на менструалния си цикъл се намирате. 

Това е много добра новина, тъй като гъбичните инфекции са доста често срещани. 75% от жените имат гъбична инфекция поне веднъж в живота си. Гъбичната инфекция обикновено се характеризира с интензивен сърбеж, болезненост, бяло течение. Гъбичната инфекция обикновено се случва, когато добрите бактерии във влагалището изчезнат, поради нарушено pH, например. 

Факторите, които могат да причинят нарушаване на естествения баланс във влагалището са компроментирана имунна система, използване на антибиотици, неконтролиран диабет, хормонална терапия, бременност и други. 

Нормалното pH на влагалището е между 3,5 и 4,5, като това pH прави средата благоприятна за добрите бактерии и неблагоприятна за лошите. 

Някои хора смятат, че менструацията променя pH-то на влагалището и по този начин предизвиква гъбични инфекции. Кръвта има pH 7,3, но кръвта, преминаваща през влагалището всеки месец, не би трябвало да влияе толкова на нормалното pH, че да предизвиква инфекции. Дори кръвта може да помогне влагалището да се изчисти от бактериите, причиняващи инфекции. 

Въпреки това, наличието на гъбична инфекция по време на менструация безспорно е неприятно. Но има някои медикаменти, които могат да облекчат неприятния сърбеж. Повечето лекарства, които се продават по аптеките за гъбични инфекции, не вършат много добра работа, тъй като е трудно да задържите течност там, където постоянно минава течност. 

По отношение на тампони, превръзки и менструални чашки- можете да използвате каквото пожелаете. Това по никакъв начин не ви вреди. 

Нещо, което не трябва да правите? Вагинален душ. Всички видове промивки и интимни гелове променят нормалното pH на влагалището и това ви предразполага към гъбични инфекции. По-добре не използвайте такива продукти. 

3 14
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay