Как да направите пътешествието си наистина вълнуващо

Няколко полезни съвета, които ще ви помогнат да се превърнете в любопитен откривател

Как да направите пътешествието си наистина вълнуващо

Пътуването е интересно само по себе си, но винаги можете да си го направите още по-вълнуващо. Дори и да сте били десетки пъти на някое място, всеки следващ може да представлява съвсем ново преживяване и да разкрива цял един нов свят пред вас.

Как да откривате нови интересни дестинации в райони, които на пръв поглед са ви съвсем известни? Как да преоткривате нови страни на познати улици, планини и туристически дестинации?

Ето няколко метода, които ще ви помогнат да се превърнете в истински откривател:

Откривателски метод 1: Книгите
Ако ще и да сте си изтъркали подметките по улиците на някой град, прочетете книга, в която действието се развива по същите тези улици и следващия път в сенките на тротоарите ще се промъкват любовници, просяци, жалки измамници, крале и куртизанки. Фонтаните стават място за тайни нощни срещи, а балконът на третия етаж – местопрестъпление.

Мислите, че познавате всеки квадратен сантиметър от града си? Прочетете пътешествията на средновековния османски пътешественик Евлия Челеби например, и ще пропътувате целите български земи преди 400 години.

Откривателски метод 2: Любопитството
На руски има една много симпатична дума – "почемучка". В буквален превод би звучала нещо като "Защотко" и би изглеждала като дете, което току-що е осъзнало силата на думата "защо".

Вместо да преминавате през местата като сянка, спрете, поговорете си с хората, разпитайте ги защо това или онова е така, какво интересно има в района, къде има хубаво място за пикник. Нищо не изпълва с радост сърцето на човек така, както възможността да препоръча родното си място като най-хубавото на света. Този съвет е изпробван стотици пъти и работи!

Вижте още как да откриете мястото, скрито пред очите ви.

2 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay