Как да се държим, когато сме излезли на по питие с колегите?

Има ли забранени неща

Как да се държим, когато сме излезли на по питие с колегите?

Колегите от офиса са онези хора, които виждаме по-често от гаджето си, от майка си и баща си и от приятелите си. С тях прекарваме по 8 часа дневно, пет пъти седмично. Това ще рече, че е добре да поддържаме приятелски отношения с тях. Понякога за заздравяването на колектива, е хубаво да се правят излизания вечер на по питие. Ако имате притеснения относно това как да се държите с тях и дали има забранени неща, ние ще Ви улесним.

Трябва ли да говоря с колегите, които малко познавам и не общувам на работа много с тях?

Да, та нали това е идеята на тази вечерна среща - да се опознаете по-добре и да не стоите залепнали за колегите, с които по принцип комуникирате повече, а да поговорите и с другите.

Има ли забранени теми?

Не бихме казали, че има забранени теми, но има такива, които са затормозяващи и е добре да не бъдат обсъждани, като вечните грижи и проблеми, които в крайна сметка преследват всички. И, естествено, не забравяйте, че думичката работа е табу!

Ако колегата, с който си говорите, отиде до тоалетна, не забождайте поглед в телефона и не си гледайте часовника постоянно, правейки се на заети, а се опитайте да завържете разговор и с другите колеги на масата.

Колко е позволено да пия?

Границата трябва сами да си я поставите, но знайте, че, когато алкохолът започне да предизвиква бурен и висок смях и по-свободно поведение, то нещата не вървят на добре.

Мога ли да си тръгна пръв?

Да, може, но след като сте показали колко забавен човек сте!

Станете част от  Jenite.bg във Facebook!

2 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay