Как да се отървете от обърнатите косми и защо се появяват те?

Как да се отървете от обърнатите косми и защо се появяват те?

Имате ли странни подутини по кожата, които изглеждат като пъпки, но не са пъпки? Много вероятно е това да са обърнати косми. Те са много неприятни и най-често се появяват по лицето, краката, ръцете и бикини зоната. Обърнатите косми не застрашават здравето ви, но са много неприятни и досадни. Сега ще ви обясним защо се появяват и как да се отървете от тях.

Как изглеждат?

Обърнатите косми са косми, които са се завили или растат навътре, вместо навън. Обърнатите косми понякога сърбят, а ако са се възпалили, е възможно да изпитвате и болка.

Пропускането на пяната за бръснене е една от причините за появяването им

Ако не обичате да омекотявате кожата си преди бръснене или не използвате пяна или гел за бръснене, самобръсначката заостря космите и те се обръщат. Просто използвайте гел или пяна за бръснене.

Носенето на тесни дрехи

Ако често носите тесни дрехи, това може да попречи на космите да се развиват в правилната посока и да се "обръщат". Просто не носете прекалено тесни дрехи твърде често.

Използването на пинсети

Отскубването на космите с пинсети също може да причини появата на врастналите косми. Понякога пинсетата не издърпва косъма докрай, а само го опъва. При опъването косъма може да се подвие и да започне да расте навътре. Използвайте кокосово масло или друг овлажнител, преди да използвате пинсети.

Избягвате дълбокото почистване

Понякога мъртвата кожа "блокира" пътя на космите и те не могат да израстнат. Затова започват да растат навътре. Решението е да ексфолирате кожата си редовно. Но не прекалявайте. Трябва да ексфолирате кожата си до 2 пъти седмично. 

Естествено къдрави или твърде дебели косми

Къдравите хора обикновено имат извити фоликули. Космите практически се огъват и влизат обратно в кожата. Ако пък имате твърде дебели косми, те може да пробиват кожата и да растат навътре. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay