Как да се превърнеш в черна овца?

Доста е лесно

Как да се превърнеш в черна овца?

Всъщност е изключително лесно. Нужно е само да имаш различно мнение от другите, да държиш на него и да го защитаваш, да не се вписваш в "стадото", да виждаш света по различен начин и да си заклеймен с прозвището различен!

За съжаление много хора са различни, уникални, неподправими и точно това ги прави привлекателни, защото имат своя собствена светлинка и цялата тъмнина на този свят не може да ги засенчи! Но тези хора искат да станат като стадото, защото им е наложено, че не е хубаво да се цепиш от колектива (Знаете онази приказка за колектива и за нацепването...) Внушавано им е, че хората, изразяващи мнението си, не са долюбвани от другите, нямат много приятели и са така да се каже аутсайдерите обществото. Набивано им е от малки, че трябва да приглушат тази светлина и да станат тъмни, черни, най-добре дори с един телесен безличен цвят, че никой да не ги забелязва...

Не слушайте какво ви казват! Да бъдеш различен може да ти донесе прозвището "черна овца", но, ако бъдеш еднакъв , ще бъдеш тъжен, мрачен.. не ти!

Не се страхувайте да изразявате чувствата, емоциите, да казвате това, което мислите, да се държите така, както смятате за редно, да предлагате идеи, да се различавате от тълпата.

Няма нужда да се харесвате на всички, а и няма как да се получи. Винаги ще има хора, които ще ви се възхищават такива, каквито сте и такива, които ще странят от вас, защото не сте усвоили изкуството на лицемерието.

Но ако искате живот, в който вие сте капитанът, контролирате вие нещата и правите нещата по ваш си уникален начин, не спирайте! И да не ви пука,ч е сте черна овца. По-добре черна, отколкото безлична, блееща заедно с другите в стадото!

 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay