Как да се справим с проблемите, които всички имаме през лятото

Как да се справим с проблемите, които всички имаме през лятото

Лятото е красив сезон, но идва с някои проблеми. Ще представим 8 общи проблема, които могат да развалят вашето лято, както и трикове за справяне с тях.

Искаме да ви помогнем да се насладите на лятото максимално. Ето защо бихме искали да ви кажем как да избегнете 8 неприятни момента, които лятото може да донесе. Също така ще ви дадем идеи как да се справите, ако вече са се случили:

1. Изпотяване и неприятен мирис

Потенето и неприятната миризма на краката и подмишниците ви могат напълно да разрушат летния ви образ. Добра идея да се избегне това е да носите чорапи и дрехи, изработени от естествени материали, като памук или кожа. Сменяйте дрехите си ежедневно и взимайте душ редовно в горещите дни.

Друг полезен трик за спиране на изпотяването е заместването на кафето със зелен чай.

Също така трябва да изберете най-подходящия дезодорант.

2. Рани от бръснене

След бръснене на по-деликатни зони като подмишници и бикини линия може да се появи сърбящ или болезнен обрив, както и подуване и зачервяване. За да избегнете това неприятно усещане, добавете няколко капки лавандулово масло към лосиона си за тяло и нанесете върху засегнатата област. 

3. Обрив на бедрата

Ако харесвате къси панталони или мини поли, разходките в горещ ден може да завършат с раздразнена кожа на бедрата. За да се отървете от това, овлажнявайте кожата си редовно. Използвайте кремове, които съдържат витамини С и Е, невен или екстракт от краставици. Взимайте душ ежедневно  и измивайте сапуна старателно.

Душ с хладка вода може да успокои раздразнената кожа.

4. Комари

Комарите и други буболечки обичат да ви хапят, да се гмурнат в чашата ви с вино и да ви дразнят с бръмченето си. За да ги държите далеч от къщата си, можете да използвате няколко трикове. Сложете комарници на прозорците си. Купете репелент на основата на натурално масло, който съдържа масло от чаено дърво или масло от лимонов евкалипт.

5. Прах

Прахът, който идва от отворените прозорци през лятото, може да бъде една от причините за алергии и астма. За да поддържате къщата си чиста и тялото си здраво, чистете с прахосмукачка поне веднъж седмично, сменяйте и перете чаршафите си редовно.

6. Хранително отравяне

Диарията, гаденето и повръщането са често срещани симптоми на хранително отравяне. Изяждането на нещо развалено през лятото става по-лесно. Храната се разваля много по-бързо от топлината. Ако Вашето хранително отравяне е леко, просто ще трябва да пиете много вода и да си починете. Можете да ядете продукти като доматен сок, диня и маслини. Тези продукти са богати на антиоксиданти, които ще ви помогнат да отделите токсините от тялото си.
За да предотвратите отравяне, мийте плодовете и зеленчуците правилно, консумирайте пресни храни. 
7. Суха кожа
Сухата кожа, провокирана от горещия сух въздух, може да причини сърбеж, пукнатини, бръчки и промени в цвета на кожата. Работата с химикали или високи температури може да направи положението още по-лошо. За да предотвратите това, мийте се с овлажняващ сапун.
Нанасяйте овлажняващи кремове и ги избирайте според вашата възраст. Почиствайте кожата си редовно и използвайте лосион със салицилова киселина. Не забравяйте да нанасяте слънцезащитни продукти, да носите слънчеви очила и да спрете пушенето.
Също така, вземете овлажнител за дома си и се обличате с естествени материи.
8. Слънчеви изгаряния
Слънчевите изгаряния обикновено се появяват на незащитена кожа след слънчев ден. За да ги избегнете, покрийте тялото си с дрехи и главата си с шапка. Използвайте слънцезащитни продукти на всеки 2 часа или по-често, ако плувате и пийте достатъчно вода.
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay