Как закуската може да ви помогне да отслабнете?

Консумирането на храна сутрин може да ви помогне в битката с излишните килограми

Как закуската може да ви помогне да отслабнете?

Някои хора мислят, че ако пропускат закуските, ще отслабнат. Мислят, че намаляването на приема на храна през деня води до сваляне не излишните килограми. Това обаче не е точно така. Консумирането на храна сутрин може действително да ви помогне да отслабнете. Ето и три причини за това:

1. Закуската задейства метаболизма ви 

Ако пропуснете първото хранене за деня, метаболизмът ви се забавя, за да пести енергия. Проучвания доказват, че хората, които закусват свалят килограми, а тези, които пропускат закуската по-често са с наднормено тегло. Така че започвайте да закусвате и не забравяйте, че трябва да се насладите на закуската до един час, след като сте станали. 

2. Протеинът намалява апетита за сладко 

Високото ниво на протеин в популярните закуски като кисело мляко, яйца, мюсли и т.н. дават енергия и намаляват апетита към сладкиши и захари. 

3. Фибрите премахват чувството за глад и правят корема плосък

Купа с мюсли и свежи плодове е най-добрият избор за закуска, защото е богата на фибри. Фибрите засищат, затова чувството на глад изчезва, избягваме хапванията между храненията и освен това прави корема по-плосък и намалява подуването му.  

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

4 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay