Как правилно да избирате месо

Как правилно да избирате месо

Лятото е сезонът на барбекютата на открито и избирането на правилното месо може да направи партито ви перфектно. Но може да бъде трудно да изберете най-доброто месо. 

Ще ви дадем 7 препоръки от професионални готвачи за това как да изберете най-доброто месо:

1. Плътно и твърдо

Трябва да почувствате месото, преди да го купите. Професионалните готвачи препоръчват да пипнете месото, преди да го купите. Студеното место не трябва да бъде меко. Мазнината е твърда, когато е студена, така че добре съхраняваното месо трябва да бъде твърдо. Същото важи и за пакетираното месо- то трябва да бъде твърдо и сухо.

2. Трябва да бъде червено на цвят

Цветът на месото е нещо, което лесно можем да видим, а е изключително важно. Ако месото е по-светло червено, това означава, че е по-безвкусно. Хубавото месо никога не е кафяво или сиво, дори по ръбовете. Огледайте добре парчето месо, преди да го купите.

3. Какво е яло животното?

Можете да попитате месаря или да потърсите тази информация на опаковката. Например, кравите, които са яли трева имат по-хубаво месо. 

4. За какво ви трябва месото?

Преди да купите месо, трябва предварително да сте решили за какво ще го ползвате. По-евтиното месо може да се нуждае от повече термична обработка. То обаче е по-удобно, ако искате предварително да приготвите храната и да я съхранявате в хладилника. Като цяло, колкото по-опитни сте в готвенето, толкова по-лесно ще можете да изберете хубаво месо. 

5. Цветът и разположението на месото

Ето няколко неща, които трябва да знаете за мазнините. Тези съвети от професионални готвачи ще ви помогнат да изберете най-доброто месо за готвене:

Мазнините, които има в месото дават по-богат вкус на месото. Ако са прекалено много обаче, правят месото твърде тежко. 

Мазнините от млади животни са бели, а възрастта ги прави жълтеникави. 

Мастното покритие спомага за сочността на месото.

6. Цената също е важна

Евтиното месо доста често означава, че плащате за солена вода. Професионалистите препоръчват да купувате по-малко количество месо, но по-висококачествено.

7. Сприятелете се с месаря

Ако често консумирате и съответно купувате месо, сприятелете се с месаря. Той може да ви даде добри съвети при избора на месо. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay