Как се поздравяват хората по света?

Поздравът не навсякъде е един и същ

Как се поздравяват хората по света?

Навсякъде хората се поздравяват. Но не навсякъде по един и същи начин. Ако в България е прието да вдигнем ръка и да сложим приветлива усмивка на лицето си, когато срещнем познат или приятел, то в други страни има различни и някои от тях дори странни обичаи за поздрав.

В Тибет

За да си кажат "Здравей", живеещите в Тибет имат навика да се плезят един на друг. Това е древна традиция. Имитира се един древен тибетски император от 9 век. Носи се мит, че императорът е изричал много магии, затова целият му език е станал черен. Ето защо това е останало като поздрав. По този начин тибетците показват, че не се занимават с магии.

В Индия

За поздрав те правят т.нар. Намасте, което представлява преплитане на двете ръце и лек поклон. По този начин индийците показват уважение един към друг.

В Япония

Те избягват физическия контакт, за да се поздравят. Предпочитат да се поклонят един на друг. Продължителността и наклона на ъгъла зависи от статута на човека, който поздравяват.

В Нова Зеландия

Традиционният поздрав е докосване с нос и чело на другия.

В Ботсвана

Поздравът е ръкостискане, но не е толкова просто, колкото изглежда. Ако искате да поздравите както трябва, е добре да следвате следните етапи: Сложете лявата ръка на лакътя на дясната, а дясната протегнете и подайте на човека срещу вас. След това вплетете палеца си с този на човека, който поздравявате. След това дланите и пръстите. И накрая сложете ръката на сърцето си!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

2 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay