Как ще изглежда човешкото лице след 100 000 години?

Интересен проект показва как може да се трансформира човешкото лице в далечното бъдеще

Как ще изглежда човешкото лице след 100 000 години?

Артистът и изследовател Николай Лам прави проучване, с което цели да установи как външните черти на човек могат да се променят във времето. Негов колега в проучването е д-р Алън Куан, който помага на Николай да създаде този така необикновен проект.

Двамата поставят ударение върху факта, че задачата, която са си поставили, не е някаква форма на предсказание, а по-скоро една хипотеза, едно вероятно предположение. Според тях е невъзможно да се каже с точност какво можем да очакваме от бъдещето.

Работата им е възможен отговор на един любопитен въпрос, а именно - "Как смятате, че ще изглежда човешкото лице след 100 000 години и защо?”. Несъмнено съществуват и други твърдения в резултат на това питане, които може би са дори по-правдоподобни от тези, дадени от Лам и д-р Куан. Изследването обаче дава повод за обсъждане на една интересна теория - как се променя човешкото лице в един свят на все по-развити технологии на генното инженерство.

Генното инженерство е наименованието на технологиите за получаване на ДНК молекули "ин витро”, съдържащи нови комбинации от гени или отделни последователности. Състои се в извличане на гени, както и в пренасянето и закрепването им в нови бактериални клетки. Оказва се, че след години човешкото лице може да се трансформира не естествено, както се случва сега, а по изкуствен път.

Как ще изглежда човешкото лице след 100 000 години?

Лам създава серия от изображения, които показват как биха изглеждали според него човешките лица след 20 000, 60 000 и 100 000 години. На първата снимка е показано как изглеждат един мъж и една жена в настоящето.

Как ще изглежда човешкото лице след 100 000 години?

След 20 000 години забелязваме известна промяна в лицата. Главата е малко по-голяма, което се обяснява с това, че размерите на мозъка също се увеличават. Жълтите пръстени, които се забелязват в очите, са специални лещи, които функционират на принципа на Google gambles.

Как ще изглежда човешкото лице след 100 000 години?

След 60 000 години разликите в човешкото лице стават все по-големи. Вече не само главата е по-голяма, но и очите. Лам прави предположение, че това може да е в резултат на човешката колонизация на Слънчевата система, тъй като хората тогава ще живеят на по-далечни от Слънцето места, където има недостиг на слънчева светлина.

Пигментацията на кожата също се променя, а клепачите са по-дебели, за да предпазват очите от ултравиолетовите лъчи при хората, които живеят извън защитния озонов слой.

Как ще изглежда човешкото лице след 100 000 години?

100 000 години! Забелязват се огромни промени в човешкото лице, и то най-вече в очите, които изглеждат по този начин, за да осигуряват допълнителна защита от космически вълни. Тези футуристични промени следват т.нар. "златни пропорции” и са симетрични от ляво надясно.

Големите ноздри пък улесняват дишането в области, които не са част от нашата планета. Възможно е мъжът и жената от бъдещето да бъдат в постоянна връзка помежду си с помощта на импланти, които обаче биха били много тънки и почти невидими.

Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

8 11
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



4
Не е посочен 08.07.2014|23:46
Това е много притеснително,но няма как,ще се променяме,ако не се погубим до тогава.
3
Не е посочен 08.07.2014|20:04
И аз смятам , че е лека измислица , но както и да е
2
Не е посочен 08.07.2014|20:04
Много страшно , добре , че няма да ги видя на живо
1
Не е посочен 08.07.2014|16:51
Не вярвам , че това ще стане реалност , защото ми изглеждат много странни
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay