Какво нашепват пръстените и тяхното местоположение за характера ви?

На кой пръст носите пръстените си?

Какво нашепват пръстените и тяхното местоположение за характера ви?

Както неведнъж сме ви доказвали, личността на човек може да бъде определена от редица фактори - лични предпочитания или пък външни предпоставки, които на пръв поглед изобщо не влияят върху вас.

Знаете ли, че пръстените също могат да бъдат индикатор за това какъв човек сте? В зависимост от това на кой пръст предпочитате да ги носите, стават ясни някои черти от характера ви, за чието съществуване може би дори самите вие не подизирате.

Хората, които са запознати с тайното значение на избора на бижута, вероятно следят стриктно на кой пръст носите пръстените си. Така те разбират много детайли за личния и професионалния ви живот.

Вижте подробния ни списък, който дава полезна информация за значението на избора, що се отнася до това къде точно да поставим любимото бижу.

Лява ръка

Кутре
В миналото при много народи два пръстена на кутрето, носени от мъж, са символизирали, че той е семеен. Във Великобритания пък бижуто на това място дълго време е символ на семейството и социалния статус. Днес никой не носи венчалната си халка на кутрето, освен ако, разбира се, тя не му е умаляла с времето.

Ако вие предпочитате да носите пръстен на най-малкото пръстче на лявата ръка, то това означава, че сте самоуверени и най-вероятно имате сериозен човек до себе си. Не сте от личностите, които са твърде своенравни и подхождат пренебрежително към работата си.

Имате бунтарски дух и сте готови на всичко, за да постигнете онова, към което сте се устремили. Обичате свободата и не понасяте някой да се бърка в живота ви. Освен това имате много силна интуиция - трябва да й се доверявате по-често.

Безименен пръст
Ето това е мястото на венчалната халка в много страни по света. Смята се, че корените на този ритуал идват от Римската империя, където е имало вярване, че една вена свързва пръста, на който е поставен сватбеният символ, директно със сърцето.

Затова за никого не е тайна, че човек с пръстен на безименния пръст най-вероятно е женен или сгоден. Но, ако оставим настрана тази очевидна характеристика, ето какво още казва пръстенът, поставен на този пръст, за неговия притежател:

Този човек е практичен. Той не обича да харчи пари, които може да спести, и винаги мисли за бъдещето. По тази причина често пропуска важни моменти от настоящето. Склонен е да остава насаме със себе си по-дълго, отколкото е необходимо. Компанията на други хора често го притеснява.

Какво нашепват пръстените и тяхното местоположение за характера ви?

Среден пръст
Понеже той се намира в средата и е най-дългият от всички, пръстенът, носен на него, символизира власт и сила. Притежателят му е целеустремен, сигурен в способностите си и отговорен за действията, които предприема.

Ако вие обичате да носите пръстените си на този пръст, то значи за вас най-важно е собственото ви благополучие. Не сте егоисти, но знаете, че най-важното нещо е на първо място самите вие да бъдете щастливи. Чак тогава можете да радвате и хората около себе си.

Показалец
Това е пръстът, върху който пръстените се забелязват най-много, тъй като е и най-използваният пръст на ръката. Така че вероятно ще искате да ги подбирате внимателно.

Притежателите на пръстен на показалеца знаят какво искат от живота и са начертали ясен план как да го постигнат. В случай че не се получи от първия път, те винаги имат резервен план. Възможно е да са надарени и с изключителен талант.

Не могат да бъдат сломени нито от лоши думи, нито от обидно отношение. За тях най-важно е осигуряването на просперитет и се стремят към него с пълна сила. В любовен план са властни и обичат да се налагат над половинката си.

Палец
При палеца положението е подобно на това при кутрето. Хората, които носят пръстен на този пръст, са самоуверени и са изградили стабилна среда в живота си, която обичат, но биха напуснали, ако съзрат нов шанс за приключение.

Духът им е свободолюбив, но това не означава, че са лентяи. Напротив, постъпват изключително отговорно към задълженията си, а в отношенията си с околните са любезни и внимателни. Имат изключително силна воля.

Дясна ръка

Какво нашепват пръстените и тяхното местоположение за характера ви?

Палец
Смята се, че по-често пръстените се носят на дясната, отколкото на лявата ръка, а палецът символизира социална ангажираност. Ако вие носите пръстен на този пръст, най-вероятно се занимавате активно с благотворителност или с друга обществена дейност.

Не понасяте неправдата в света около вас и правите всичко възможно, за да осъществите някаква промяна, дори тя да е минимална. Можете да бъдете изключително арогантни, когато се сблъскате с човек, който не подкрепя вижданията ви.

Показалец
В някои култури сватбеният пръстен се носи именно на този пръст. При евреите например булката поставя халката си на показалеца.

Пръстен на десния показалец означава вяра, която е възможно да бъде религиозна, и работохолизъм. Хората с пръстен на този пръст са любезни с околните, но не понасят, когато някой заеме центъра на вниманието, който най-често е запазен за тях.

Имат склонност да говорят зад гърба на другите, но не от злоба, а от чиста доза любопитство. В любовта често именно те са тези, които раняват партньора си - в повече случаи неумишлено.

Среден пръст
Тук символизмът е по-малко застъпен. Вярва се, че ако предпочитате пръстенът ви да краси именно този пръст, значи сте мили и добронамерени, а отношенията с хората са с голяма стойност за вас.

Не можете да си представите и един ден насаме със себе си. Обичате компанията и винаги предпочитате да имате такава. Това говори за страх от собствените ви мисли и чувства.

Какво нашепват пръстените и тяхното местоположение за характера ви?

Безименен пръст
И на дясната ръка също се носят сватбени и годежни пръстени. Но ако носите друг пръстен на безименния си пръст, то значи обичате да се забавлявате и винаги намирате позитивното във всяка една ситуация.

Малко са нещата, които са способни да развалят настроението ви и да ви ядосат. Гледате на живота като на приключение, което трябва да се изживее максимално добре.

Кутре
Пръстенът на този пръст често нашепва за високия социален статус на притежателя му. Вероятно той има престижна професия и заема ръководна длъжност в службата. Ползва се с доверието и уважението на околните и не би се разделил с репутацията си на никаква цена.

Освен това, ако носите пръстен на дясното кутре, това означава, че сте привърженик на домашния уют и миговете, прекарани със семейството. Грижите, които полагате за тях, са ценени и заслужени.

Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

13 2
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay