Ароматни царевични хлебчета

Пригответе вкусни питки в домашни условия

Ароматни царевични хлебчета

Царевичният хляб е обширна и важна тема оттатък Атлантика и обикновено се приготвя на котлона в чугунен тиган. Но в тази рецепта се намесва още една американска кулинарна емблема - мъфините, и южняшкият насъщен се превръща в перфектната закуска.

Необходими продукти за 8 бр.
 

150 г брашно с набухватели

100 г царевично брашно

⅓ ч. л. сол

½ ч. л. сода за хляб

50 г натрошено сирене

2 с. л. нарязани маслини

2 с. л. босилек или магданоз, ситно нарязани

2 с. л. нарязани сушени домати

1 яйце

300 мл прясно мляко

2 с. л. зехтин

50 г кашкавал, нарязан на малки кубчета

 

Начин на приготвяне

Брашното с набухватели се пресява и се смесва с царевичното брашно, солта и содата. Разбърква се с натрошеното сирене, маслините, босилека и сушените домати.

Яйцето се разбива с тел заедно с млякото и зехтина. Добавя се към брашнената смес, като се разбърква с дървена бъркалка кратко, само докато продуктите се смесят.

Сипва се в намаслени формички за мъфини, поръсва се с кубчетата кашкавал и се пече 20 минути във фурна, загрята до 180° С. Хлебчетата се поднасят горещи с масло.



сп. Меню

7 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay