Вашите красиви крака

Преборете умората и усещането за тежест

Вашите красиви крака

Вечер напрежението, трупано през деня, взима връх, и вие се сгромолясвате на канапето. Умората в краката е едно от най-силните усещания за вашето тяло. Ако седнете, а после не намирате сили да се изправите, то опитайте нашите съвети за справяне с болката в долните ви крайници.

 

Естествено, най-добрият вариант при подобен проблем са превантивните мерки. Но ако е невъзможно да излезете с равни обувки или пък сте пристрастени към прилепналите панталони, ще трябва да се "лекувате" вечер вкъщи.

 

Изпитано средство за отпускане на краката и омекотяване на ходилата са морските соли. Водата не трябва да е нито твърде гореща, нито твърде студена. Комбинирайте с няколко капки етерично масло, за да намалите умората си мигновено. Съотношението е 10 капки етерично масло на 2 супени лъжици соли. Ето и за какво служат различните комбинации от масла:

 

  • розмарин и лавандула за успокояване
  • евкалипт и лимон за тонизиране
  • здравец и чаено цвете за дезинфекция и противогъбично действие 

Може да опитате и чудодейната сила на билките. Торбички с билки може да намерите в магазините за здравословни храни. Потопете торбичката в удобен съд с много гореща вода, така че да се получи своеобразен чай за вашите крака. След това разредете с хладка вода до получаване на приятна температура. Тази отвара може да бъде използвана и във ваничка за масаж на стъпалата. Различните билки имат различно действие. Използвайте:

 

  • мента за подобряване на кръвообращението и за снемане на умората от краката
  • калифорнийски мак за облекчаване на болката
  • лавандулата и розата за общо релаксиращо действие и спокоен сън


След като сте се справили с неприятното усещане за подути и отекли крака, е време да се погрижите и за техния външен вид. Предлагаме ви една маска за омекотяване на сухи и напукани крака, която дава бързи резултати.

 

Разбъркайте добре


3 ½ с.л. бадемово масло
1 ч.л. зехтин 
1 ч.л пшеничено масло
9 капки етерично масло от лайка
7 капки масло от чаено дърво
6 капки лавандулово масло

 

и съхранявайте в тъмна стъклена бутилка. Намажете обилно краката си вечер, като преди това разклатите добре сместа. Обуйте памучни чорапи и повтаряйте процедурата, докато не постигнете търсения ефект.

За предпазване от изтръпване не кръстосвайте краката си през деня. Когато се приберете пък, ги вдигнете, опрени на стената, и постойте така минута-две. Това ще засили кръвообращението ви веднага, и усещането за тежест ще изчезне.

 

Бъдете грижовни към краката си, защото на малката площ на стъпалата пада тежестта на цялото тяло. Затова със сигурност са заслужили малка почивка след динамичния ден.

 

0 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 25.07.2011|17:37
Изпробвала съм част от тези съвети и мога смело да кажа, че имат ефект. Тъй като работата ми е свързана със стоене пред компютъра, краката ми много се надуват, а сега от топлото още повече. Вечер като се прибера имам чувството, че са станали двойни и първата ми работа е да ги вдигна на високо. Дори почти не ходя на високо, избягвам токчетата, но въпреки това всичко им се отразява.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay