Екзотична светлина

Полски художник, вдъхновен от една тиква

"Светлината е вдъхновение и откритие. Никога не знаеш къде ще се появи, през какви форми ще премине и как ще съумее да те докосне." Тези думи принадлежат на полския творец и художник Прземек, който се занимава с изкуство - светло, искрящо и уникално.

Вдъхновен от магията на светлината, той си играе с нея, експериментирайки. Изпробва иновативни начини и смесва най-различни материали, за да създаде невиждани досега предмети. Една такава игра с плодове и зеленчуци води до създаването на екзотичните лампи Calabarte. Те са тиквени, настолни или стенни.

Прземек изработва лампите ръчно, за да бъде всичко идеално до най-малкия детайл. Изсушава кратуни и използва ажурна техника, за да превърне тиквата в каляска. Да де, в случая в лампа. При тази техника издълбаните фигури се очертават по-ярко, сякаш за да подсилят триизмерния ефект, който се създава. Орнаментите са допълнително украсени с цветни кристали, а лампата придобива много романтичен вид.

Определено полският креативизъм успя да ни грабне, затова "окачихме" тиквените произведения в нашата галерия.

 

9 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 06.10.2011|17:08
Уау! Колко оригинално, колко еко и колко стилно! В ръцете на Прземек кратунките се превръщат в произведение на изкуството, което създава такава уникална атмосфера в дома.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay