Пластична операция с грим

Няма дефект, който добрият макиаж не може да прикрие

Пластична операция с грим

Златно женско правило е да не харесваме различни части от тялото си. Ако се оплакваме от кожата си например, то лесно можем да прикрием несъвършенствата с фон дьо тен или пудра. Но пък, ако проблемът е в носа ни, то трудно бихме могли да променим формата му без хирургична намеса.

Оказва се обаче, че има лесен метод, чрез който да променим, дори усъвършенстваме, чертите на лицето си. При това, с помощта на малко грим.

Ако очите ви са прекалено раздалечени, нанесете тъмен молив във вътрешния ъгъл и по този начин те ще изглеждат оптически приближени.

Ако пък са близо едно до друго, то нанесете тъмни сенки или молив върху горния клепач по дължина.

Стигаме до носа. Той рядко изглежда перфектно, а и формата му трудно може да бъде коригирана само с грим.

Все пак, ако е гърбав, опитайте да го матирате с подходящ за целта фон дьо тен или пудра, които ще прикрият излишното му изпъкване върху лицето ви.

Широкият нос също е податлив на промяна. От двете му страни нанесете по-тъмен руж или пък матова пудра.

Стигаме и до устните. Те могат да бъдат или много тънки, или пък прекалено пълни, като второто надали би било особен проблем.

И все пак: увеличете оптически обема на устните си, като ги очертаете с молив, чийто нюанс не се различава от естествения им цвят. Използвайте перлени гланцове или наситени нюанси, които придават изкуствена пълнота.

Ако пък си имате устни, като на Анджелина Джоли, например, но по някаква странна причина не ги харесвате, то избягвайте използването на блясък за устни. Слагайте матиращи червила и забравете за молива.

53 8
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay